Yeni Tesise Kompanzasyon yapmak istiyorum - Yardım

serdar72

Üye
Katılım
9 May 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
mrb arkadaşlar.bir tesis var ve elimde sadece toplam gücü var kompanzasyonunu yapmak istiyorum ama bu konuda bilgim yok.yardımcı olurmusunuz.toplam kaç kvar kondansatör ve kademe değerlerinin nasıl hesaplandığını bilen kısaca hesabını bilen arkadaş varsa lütfen yardım .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Forumları incelersen cevabını bulabilirsin kardeş.
 
Sayın serdar72

* Forumda bununla ilgili birçok konu bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kompanzasyon sisteminin kurulumu için, sistem hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir.

* Sisteminizde fazlar arası dengesizlik var mı?

* Sisteminizdeki ağırlıklı yükler neler?

* Değişken yükleriniz neler?
 
kompanzasyon sistemi kurabilmeniz için işletmedeki sadece toplam gücü bilmeniz yeterli gelmeyecektir.
diğer ölçümleri de yapmanız gerekmektedir.
forum da açıklayıcı birçok yazı mevcuttur..
 
sorun ıcın sıstemın nasıl oldugunu vermen gereklı kı ona gore cozum bulallım yanı toplam guc olsun yada devrede neler var (aydınlatma makına vs.)
 
Merhaba,

Uzman bir firmayla konuşup, ölçüm yaptırabilrisiniz. Adam akıllı bir firmaya yaptırırsanız hem iyi bir panonuz olur hem de ölçüme para ödemezsiniz. Kondasatör, bobin ve kontaktörlerin iyi ürün olmasına dikkat edin. Yapanlar yani sistemi tasarlayan, ölçüm alan insanlar da bu işi biliyorsa, kompanzasyonunuz yıllarca tık demez. Bilmiyorsa ya 6. ayda kondasatör değiştirirsiniz yada öbür yıl bobinler yanar.
 
bununla ilgili proğram sitede mevcut
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst