yeni nesil ile eski Reaktif güç röleleri farkı

Yeni nesil röleler neredeyse eskimek üzere .Ama hala çalışma mantığını kavrayamayan pek çok uygulayıcı arkadaşım var. Eskiden Sayaçlar reaktif ve kapasitif yüklerin ortalamasını yazıyorlardı ve tek fazdan kontrollü röleler sistemdeki ihtiyaç duyulan kapasitörü devreye aldığında sayaçların dönme hızına bakarak bile sistemi kompanze ettiğimizi anlayabiliyorduk. Şimdi ise yani nesil sayaçlar her bi fazın reaktif ve kapasitif yüklerini ayrı ayrı yazıyor .Yani R fazında endüktüf bi yük var iken S fazında hiç bir endüktif yoksa veya R fazından çok daha düşük bir yük var is ve ve siz sistemi tek bir fazdan kontrol ediyorsanız örneğin R fazından röleniz devreye otomatik olarak kapasitör alacaktır ancak S fazının reaktif yükü olmadığı için sayacınız S fazı üzerinden kapasitif yazmaya başlayacaktır, ve siz farkına varana kadar kapasitiften cezaya gireceksiniz. Yeni nesil reaktif röleler üç fazıda kontrol ettikleri için sayaçla aşağı yukarı aynı prensipte çalışıp her bir fazın ihtiyaç duyduğu kapasitörü ve/veya reaktörü devreye alırlar .

Daha yeni rölelerin yolda pek çok firmanında Ar-Ge aşamasında olduğunun duyumlarını aldım umarım çok yakında bahsi geçen röleler piyasaya çıkar ve bizlerde son uygulayıcılar olarak çalışmayan fabrikalarda veya çok düşük yüklerle çalışan işletmelerde kompanzasyon problemlerini tek kalemde çözeriz...
Saygılarımla tüm meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…