Yazılımdan Sıkılınıldığı Zaman Ne Yaparız?

bsfrot

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Ara 2010
Mesajlar
522
Puanları
149
Hepimizin başına geliyordur.PLC,Scada,HMI herhangi bir proje yazılım yaparken beynimiz durur ve sanki hiç bir şey bilmiyomuşuz bir duruma geliriz.İşte böyle durumlarda en çok yaptığımız yada uyguladığımız şey nedir?
 
O konudan uzaklaşıp kafamı dağıtmaya çalışırım ve daha basit düşünmeyi denerim çoğu zaman.
 
bir kahve yada çay alır yüzyüze yada telefonda bir arkadaşımla alakasız bir konudan sohbet ederim.
 
Kalkıp dolaşırım, hava alırım. çay kahve iyi gider
 
yazılım üretirken değil de proje çizerken oluyor bende o
ve sadece sigara yakarım.
 
bi hava almak bi sigara yakmak iyi gelir ama işime devam ederim ve alakasız bir şey denerim o an için ve genelde çözüme ulaşırım.Mesela silip baştan yazmak farklı fikirleri beraberinde getirir.
 
ben genelde o ana kadar yazdığım kodu bi word e kopyalar sonra derleyicidekini silerim. sonra bi çay sigara yapıp( sigarayı bıraktım :( ) farklı bi yöntem denerim. genelde işe yarar. yazılımın sevdiğim yanı henüz çözülemeyen problem görmemiş olmam. uğraşır didinir çözer ve sevinirsin :) keşke hobiden öte uğraşabilseydim :)
 
Son düzenleme:
Bende genelde yazılımla uğraşırken çözüm üretemez duruma geldiğimde dışarı çıkar bir hava alıp gelirim. Eğer gün içinde fazla uğraşmış isem o günlük kod yazma işine son verir ve kafamı dinlerim. Ertesi gün en son yazdığım kodu farklı kayıt ederek sil baştan farklı yönlerden konuya bakmaya çalışırım. Bazen çok kısa sürede çözüme ulaşırım, bazende bıkkınlık gelir uzunca bir süre ara veririm kod yazma işine...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst