Yana Kayar Bahçe Kapılarının çalışma prensibi

merhaba. 2 kanatlı sağa sola kayar kapıya tek motorlu uygulama mantıksız gibi geliyor.
2 motor mu almalı, 2 motor üniteli tekli sistemler varmıdır?

iki kanat yanakayar sistemini malesef tek motorla çözemezsiniz iki motor şart. arzu ederseniz her konuda yardıma hazırız. VİTEK Otomatik Kapı Sistemleri, FOTOSELLİ KAPI, OTOMATİK BAHÇE KAPISI, ENDÜSTRİYEL KAPILAR, YANAKAYAR OTOMATİK KAPILAR, otomatik garaj kapıları izmir
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam arkadaşlar bana acil yana kayar otomatik bahçe kapı projesi lazım dwg yada pdf formatında acil olaraktan..rica etsem bana ulaştırabılırmısınız..
 
:cool::rolleyes:arkdaşlar bu konu hakkında çok araştırma yaptım çok düşündüm ve yaptım yni en ucuz maaliyelisi şöyle sakın gidipde redüktördü motordu almaya kalkmayın türk ün aklı çalışıyo arkadaş .redüktörlü motor aldığınızda evde sanayi elektriği 3 fazlı elektrik olması lazım en iyisi önce gidin tahtakalede bile olan yük çekmek için çatılara bağlanan motorlar var kafasında çelik halat oluyo gidin onlardan kapınızın kilosuna göre alın yani onlar 150-250-500-1000 kg diye 4 çeşit motoru var kapınıza uygun olanını alın bende 5 metre uzunluğunda ağırlığı 350 kilo olan kapı vardı ben 250 kglık motoru kullandım yetti onlar ev elektriği ile çalışır .ve redüktörsüz ik yönede çalışır.onlardan alın gramiyer dişliyede bi sürü para vermeyin traktör parçacısından en kalınından kapınızın uzunluğu kadar zincir alın ve ona uygun dişli alın(dişli lüçük çaplı olursa kapı hızlı haraeket eder)(zincir koparmı demeyin kopmaz zinciri kapıya nasılmı tutturacaksınız önce altına kapı boyu kadar profil demir kaynatılacak onun istünede sinzcir kaynatılacak onun üzreinde ise motor çalışıcak ben bu şekilde evime taktım kullanıyorum.)ve o dişliyi tornacıda motorunuzun kafasına geçirtindaha sonra ise 40-50 milyona gidin sıfır bi arabaların uzakdan kumandalarından alın(alın ama hem artı hem eksi tetiklemeli bir kumanda alın istediğinizi tetikleyebilmelisiniz)onlarda 2 kumanda olur zaten yalnız dikkat edin çin malı olmasın sonra kumanda çoğalmıyo.sonra ise 24v ile 220 volt tetikleyen 2 tane kontaktör alın ynai 24 v ile 220 yi açacak ayrıca iki tanede tekerlekli uç switch alın.işinizi toplam 400-500 arasında bitirirsiniz.ayrıca bir tanede kuçuk elektrik panosu alın devreleri yerleştrimek için.ve bi tane 12 v bi tanede 24 v adaptör yada trafo bulun ayrıca alıcı vericili kablosuz eminiyet fotoselide bulmanız lazım.doğru akım çıkarmalı tabi diğer bağlantı aksamları bayağı uzun sormak isteyen ....... [MENTION=84854]window[/MENTION]slive.com şemasınıda çizebilirim.:cool:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kollu barıyer sıstemı yapıyorum:S devreyı yaptım ancak kumanda devresı ve elektrıkdevre seması lasım .yaptıgım sey maket .okulda hoca odev olarak verdıı. guc kaynagı ve 3 adet role kullndım . rolelerden bırı sensor yanı emnıyet fotoselının rolesı ıkı buton var .

yukarı butonuna bastıgımda yukarı kalkıcak .durucak .asgı butonuna bastıgımda da asgı ınıp durucak ancak asgı ınerken elımızı uzatdgmzda barıyer kolu tekrar yukarı kalkıcak emnıyt fotoselı oldgu ıcın .. devre bu basıt ıkı buton ıle asgı yukarı yapıcambırde emnıyt fotoselı var ıste yardımcı olursanız sevınırım acele bıras :S
 
Merhabalar, kayarak yana açılır bahçe kapısı ile ilgili proje çaılşmamda kullanabileceğim önerdiğiniz bir motor ve buna uygun redüktörler var mıdır motorun çok güçlü olmasına gerek yok çünkü kapı hafif ve 15 cm civarında olacaktır.Teşekkürler.
 
Usta benim projem uzaktan kumandalı garaj kapısı yapıcam bana yardımcı olacak olan varsa çok mutlu olurum hakkınıda veririm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst