kurdalegon

Üye
Katılım
2 Nis 2010
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
52
Selam

Cep telefonları ve SLR fotoğraf makinalarında kullanılan yakınlık sensörü nereden satın alınabilir acaba? Elimizdeki mikroskoplara, sürekli açık kalan lambaları için sadece kullanılacağı zaman yanmasını sağlayacak bir sistem adapte etmeyi düşünüyorum. Operatör mikroskopa yanaştığında aynı telefondaki gibi ama ters yönde, yakınlık sensörü devreye girecek ve lambayı yakacak.

Teşekkürler
 
LDR li bir devre tasarlayın olsun bitsin boru içinde.
 
Zaman devresi koy. 10dk sonra sönsün. En sağlamı bu
 
öneriler için teşekkürler ama bana fotoğraf makinalarındaki gibi dakik bir sensör lazım. operatör mikroskopu sürekli, her an kullanma ihtiyacı hissediyor artı mümkün olduğunca küçük olmalı ki mikroskop gövdesine kolayca uygulanabilmeli
 
En doğru çözüm en basit olandır bence.Bir anahtar ile yapılsa daha iyi olur.İstediğin zaman açarsın-kapatırsın bu kadar.
 
optik olarak infrared ile yapabilirsiniz.

bu devre en fazla 20tl ye mal olur. mesafeyi pot ile 10cm den 8mt ye kadar ayarlayabilirsiniz. mikroskopun yanına yaklaşınca röle çeker ışıklar yanar. orada çalışıldığı sürece yanık kalır ve uzaklaşınca hemen söner. pir dedktörler işinizi görmez çünkü pir dedektörün dibindede olsanız hareket olmayınca çıkışı kesilir.mikroskopun başındakide kolbastı oynamıyacağına göre ikidebir ışık söner.
 
Evet ben aç-kapa işinin anlık olmasını istiyorum. IR işe yarar gibi gözüküyor. Elektrikçi arkadaşlara bi gösteriyim. Teşekkürler...
 
Selam arkadaşlar tuvalette harekete duyarlı fan çalıştırmak istiyorum(şartnamey yazacağım) bayındırlık veya diğer kurumların poz numaralarını bilen var mı ? ve nasıl yaptırmamı önerirsiniz_?
 
her yeri tuvalet sensörü ile doldurmuşsun konu ile ilgili başlık forumda mevcut zaten
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,862
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst