yağmur suyu gideri için ucuz yollu sıvı seviye kontrolü?

ucahmetuc

Üye
Katılım
13 Ağu 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar sitemizde aradım ama sanırım anahtar kelimeleri yazmadığım için istediğim gibi bir sonuç bulamadım. eğer böyle bir konu varsa şimdiden özür diliyorum. soruma/sorunuma gelecek olursam:

ben üniversite öğrencisiyim ve pic ile ilgili basit projeler yapmışlığım var. ama elektronik bilgim pek iyi sayılmaz (sizlerinkinin yanında). apartman dairesinde en üst katta oturuyoruz. ve çatımızın giderleri bazen tıkanabiliyor (martı ve kargalar sağolsun). bu durumda da evi su basabiliyor (sızıntı değil, şakır şakır). benim aklımda şöyle bir düşünce var. ufak güçlü bir trafoyla düşüreceğim (~) 12V'u çatıda gezdireceğim. kablo çok uzun olacağı için alternatif gerilim daha iyi olur diye düşünüyorum. sonrasında her giderin yanına sviç tarzı bişey sabitlemeyi düşündüm. su seviyesi yükselirse herhangi bir sviç kabloyu kısa devre yapıp dairemize koyduğum buzzer'ı ya da benzer bir şeyi çalıştırır diye düşündüm. gerekirse evde gerilimi doğrulturum. daha karmaşık birşey olursa pic ile gerilimi izleyip farklı şekillerde uyarı yaptırabilirim. benim için problem olan kısım ise çatıda nasıl bir sistem kullanmam gerektiği.

sitemizde pcb kart ile yapılmış elektrotlar var. kartlar ucuz olduğu için suyu algılamayı çok ucuza mal etmiş oluyoruz. ancak çatıdaki su yağmur suyu olduğu için iletimde sorun olacağını düşünüyorum. ayrıca onu geçtim, iletime soktuğunu varsaysak bu sefer elektrodun üstüne gelen yağmur taneleri de aynı şeyi yapar diye düşünüyorum :) şamandıra gibi birşey kullanmak daha mantıklı sanırım. ancak bunlar maliyeti ne kadar arttırır, ayrıca elektronikçiden ne diyip isteyeceğim? :) bir de sizlerin alternatif önerileriniz nelerdir acaba?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst