Yağmur Sonrası Apartman Ortak Alan Sigortası Sürekli Atıyor

michael873

Üye
Katılım
25 Ağu 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba Arkadaşlar,

Gece yağan yoğun yağmurda elektrikler kesildi, sabah dairelerde elektrik gelmiş iken merdiven aydınlatma, zil, siren, dış aydınlatma ve uydu santralinin çalışmadığını farkettik. Merkez sigortası atmış, kaldırdıktan bir süre sonra yine atmaya devam etti, bazen hemen bazen de 2-3 dk. sonra attı. Arkadasındaki, zil, dış aydınlatma, merdiven/koridor aydınlatma sigortalarını kapayarak bir kaç deneme yaptık. Ancak ortak alanı süren ana sigorta her seferinde belki 2-3 yerine 10-15 dk. dayandı ama yine hep attı. Zil kapalıyken, diğerleri açık attı, aydınlarmalar kapalı, yine attı. Neyse...

Sonunda arkasındaki tüm sigortaları kapadık, sadece anasigortayı açıp bekledik, evet yine bir süre sonra attı. Bu sigorta arkadındakiler kapalıyken nasıl atıyor acaba ? Hemen yanında diğer sigortalar ile araya kaçak akım rölesi koymuşlar. Bilmediğim ne olabilir ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ya sigorta bozuk. Yada hatta kisa devre olusuyor.
 
Bahsettiğiniz, sigorta değil, kaçak akım rölesi, olabilir. Farkedilmeyen bir kaçak var demektir.
Evet, kaçak akım rölesi. Hatalı ifade etmişim. Sürekli o atıyor. Yanındaki tüm sigortalar kaplı iken atması tuhaf. Görsel göndereceğim.
 
Sizin gormediginiz bir yerde elektriksel ekipmanlardan birine( buat, makine , cihaz vs) su girmiş veya nemlenmis olabilir..bütün sigortalar kapalı konumda olduğu halde hala kaçak akım rolesi atıyorsa nötr hattı toprak ile temas halinde demektir..bunun için bir elektrikçi çağırıp hangi linyede sorun var tespit edilmesi gerekir
Evet, kaçak akım rölesi. Hatalı ifade etmişim. Sürekli o atıyor. Yanındaki tüm sigortalar kaplı iken atması tuhaf. Görsel göndereceğim.
 
Notr kesmeli sigorta kullanilmis bir tane bile sigorta kutusu görmedim daha.!

% lik olarak konuşursak doğrudur .
eğer kalite iş yapılırsa konur .
tabiki kalitede bir bakıma para demek
diğer
paran olsa ürünü bilmessen ? veya bilinip takılmassa ?

Notr kesmeli sigorta kullanilmis bir tane bile sigorta kutusu görmedim daha.!

arıza verdi mi ? işi kendi ( sahibi ) çözüyor olmalı !!!
şakası bir yana zaten bu gibi yerlerin teknik ekibi vardır .
 
Binada asansör var mı? Varsa sıkıntı asansör boşluğundan gelen sudan da kaynaklanabilir. Şayet bizim apartmanda çatıdan asansör boşluğuna su geliyordu. Bina elektriğine etki ediyordu .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst