yıldızla üçgen farkı

ustaerbil

Üye
Katılım
26 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
arkadaşlar ben birşeyi öğrenmek istiyorum. 2800d/d motoru yıldız bağlarsak devirde düşüş olurmu yani yıldızla üçgen arasında ki fark nedir şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kardeş ekte istanbul üniversitesinin deney föyü var.
 

Ekli dosyalar

  • deney2.rar
    190.3 KB · Görüntüleme: 123
arkadaşlar ben birşeyi öğrenmek istiyorum. 2800d/d motoru yıldız bağlarsak devirde düşüş olurmu yani yıldızla üçgen arasında ki fark nedir şimdiden teşekkürler.

bir motorun devrini kaç kutuplu sarıldığı ve hangi frekansta çalıştığı belirler zikzak ta bağlasanız motor aynı devirde döner...
 
bunun yanında birde motorun faz gerlim ve akımları var.fazların dayanabileceği akım ve gerilim değerlerine göre Y-üçgen farkı da olur.
 
evet arkadaşların dedigi gibi devir aynı kalır yıldız da bir bobine 220 volt geliyor ise üçgende bu gerilim 380 volt tur dolasıyla motor tam kapasitede çalışır
 
yani arkadaşlar anladığım kadarıyla y veya ü 'de devir de değişmez ama güç değişir doğrumu?
 
standart motorlarda yıldız ve üçgen bağlanma olanağı mevcuttur. motor üstünde yıldız ve üçgen için değişik bağlantı şekilleri vardır. bu bağlantılar yapıldığında motor sargılarına yıldız ve üçgende aynı voltaj düşer. bu yüzden üçgen ya da yıldız bağlama gücü etkilemez. ac motorun devri frekansla değiştiği için yıldız ya da üçgen bağlamada da frekans değişmediği için devir de değişmez. üçgen bağlamanın avantajı voltaj yüksek olduğu için akımın düşük olmasıdır. akım düşük olduğunda motorla enerji kaynağı arasında kabloda kayıp azalır. daha ince kablo kullanılabilir. üçgende kablo iletken sayısının da az olması avantajdır. sürücü kullanılacaksa 3 faz sürücüler 380V olduğu için tek faz 220V sürücülere göre daha pahalıdır. sürücü motor arası çok uzun değilse tek faz girişli sürücü kullanılabilir. ancak bunlar belli kw değerlerine kadar var, daha büyük güçlerde 3 faz sürücü zorunlu.
 
Kardesim devire etki eden faktorler frekans ve kutup sayısıdır yıldızda baglasan ucgende baglasan aynı devirde doner
 
slm millet komşumda 22o volt 2800 rpm watmarkalı motor var bu motor 3 fazlı ama evi elektriği tek fazlı bu 3 fazlı motoru nasıl çalıştırabiliriz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,799
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst