Yıldız üçgen elektrik panosu

Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
selamlar bir yıldız üçgen panosu var bugün inceledim fakat şöyle birşey var start ediyorum
1. kontaktör devreye girip timer sayıyor o arada 3. kontaktör diğer uçları kısa devre ediyor . Belirlenen süre sonunda 3. kontaktör kapanıyor 2. kontaktör üçgen devreye giriyor fakat 1. kontaktör den hala motora enerji gecişi oluyor bu normal mi ? yani motor üçgene geçince hem üçgen hatta hem yıldız hatta enerji oluyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Üçgen ve yıldız kontaktörü motorun z x y bobinlerini M diye nitelendiren (1.kontaktör dediniz)u v w bobin uçlarını kontrol eder be bu uçlarda sistem çalıştı müddetce enerji olması gerekli
 
BİRİNCİ KONTAKTÖRLE yıldız kontaktör devreye girdikten belırli süre sonunda yıldız devreden çıkar üçgen kontaktör ve birinci kontaktör devrede kalır. Üçgen olarak durduruncaya kadar devam eder. Yıldız kontaktörün köprü olan kısmında kısadevre olduğu için enerji olmaması gerekir.
 
o zaman sistemde yanlışlık yok normal yani
 
Evet bağlantı şemalarını ve çalışma prensibini formda araştır. Detaylı bilgiler mevcuttur. Motordaki köprü olayını yıldız kontaktörü üzerinden yapıyor. Motordaki bağlantıya dikkat etmen yeterli.
 
Eğer Yıldız kontaktörü ile motor çalışmaya başladı ise ve sonra üçgene geçiş yaptı ise normal bi durum
 
dediğim gibi yildiz başlıyor üçgene geçiyor ama ydaha sonra yildada da enerji olup üçgen de de enerji oluyor
3 kontaktör var
k1 k2 k3
k1 yıldız ve timer
k2 üçgen
k3 yıldız köprüsü
k1 ve k3 çekiyor belli zaman sonra atıyor
k2 çekiyor enerji veriyor fakat k1 den sürekli enerji gecişi devam ediyor motora önünün enerjisi kesilmesi lazım degilmi
 
K1 Kontaktörünün amacı U,V,W uçlarına sürekli enerji vermek
K2 Kontaktörünün amacı Z,X,Y Veya U2,V2,W2 uçlarına enerji vermek
K3 Kontaktörünün amacı ise Z,X,Y Veya U2,V2,W2 uçlarını kısa devre ederek Yıldız köprüsü oluşturmak.
Devrenin çalışması Start verildiğinde K1 ve K3 kontaktörü ile Motor Yıldızda Yolverme İşlemi gerçekleşir.
Yol verme İşlemimi Bitimine Mütakip K3 kontaktörü Devreden çıkıp K2 Kontaktörü Devreye girerek Üçgen'e Geçiş sağlanarak Motor tam yükünde çalışması sağlanır.
 
Ana kontaktörle üçgen kontaktörü nün görevi aynı. Anlayacağın k1 den gelen enerji motorun üzerinden geçip yıldızda köprü olayı ile devreyi tamamlayıp çalışıyor. Yıldız devreden çıkınca K1 ve K2 devreye girerek çalışmayı sürekli hale getiriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst