yıldız üçgen arıza

gurnatela

Üye
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
arkadaşlar yanmış olan su pompasının ana kontaktörünü ve termiyini değiştik ...yanmış oldugu için ana kontaktör daha önce start almıyordu motor biz kontaktörden dir dedik yenisini taktık ama yine start almadı motor ..bizde yeniden kumanda kablolarını çektik ama şimdide motor starta yıldızla kalkıyor üçgenne geçince duruyor ... yardımcı olursanız sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sargı uçları yanlış bağlanmış olabilir.Daha önce tarif etmiş olduğumuz metodla,sargı uçlarını tahkik etmenizde yarar var.
 
Öncelikle üçgen kontaktörünüzüde bir deneyin, kontak uçlarının ayrı ayrı geçirip geçirmediğinden emin olun. Eğer sorun üçgen kontaktöründe de değilse bu sefer bağlantınızı kontrol edin.
 
baglantı sorunu olabılır kalkıs suresıde onemlı zaman rolesını kotrol et en az 5 sn gecırdıkten sonre ucgene gecmesı gerekır.motor klamensınden baglantılarını kontrol et fazları yer degıstır
 
üçgen bağlantıda fazın giriş ve çıkışına 380 gelecek şekide bağlaman gerekiyor eğer Şebeke voltajın 380 ise
 
arkadaşlar çok teş ederim yardımlarınız için zaman rölesi ve ana kontaktöre giren fazların yerlerini değiştirdim motor düzeldi .sorunsuz çalışıyor .
 
Bahsettiğiniz sorun genelde, motora gıden diğer 3 ucda fazların aynı isime denk gelmesıdır. eger voltmetre veya seri lamba ıle kontrol etme tecrübenız yoksa, her üç kabloyu bir diğer yere alarak 3 kabloyu da yer değiştiriniz, Siz zaten halletmişsiniz, bilgi edınilmesi açısından söyledim..
 
öncelikle üçgen kontaktörünün kontaklarının geçirip geçirmediğini kontral et!M kontaktörü ile üçgen kontaktörü üzerindeki 380 v köprülerine bakarak üçgene geçtiği zaman motor bobin uçlarına 380v gidiyormu onu kontrol et!herşey yolundaysa motorun üçgen çalışmaması için bir sebep yoktur!kolay gelsin!
 
arkadaslar motor yildizda kalkar ucgende durursa faz uyusmazligidir,x,y,z cikislarina giden kablolarin yerlerini degisirseniz zaman roleside ideal bir zamana ayarliysa motorumuz yildiz ucgen olarak devreye calisacaktir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst