Yıldız -üçgen şalteri üzerinden kompanzasyon

commonster

Üye
Katılım
9 Eki 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Yıldız -üçgen şalteri üzerinden çalışan yıldız üçgen motorun üzerine kondansatör bağlamak istiyorum. nereden kondansatör bağlarsam daha sağlıklı olur.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn.commonster,üçgen pozisyona kondansatör bağlamalısınız.Yani yıldız pozisyonunda kısa devre olmayan uçlara bağlayacaksınız.
 
üçgen tarafına baglamak gerekir fakat dikkat edilmesi gereken kapama sırasında meydana gelen kapasitif akımların yıldız üçgen şalterin kontaklarında oluşturdugu arklar nedeniyle şalterin bir üst akım degerinde secilmesi avantajlı olur kolay gelsin.
 
Yukarıda arkadaşların dediği gibi üçgen tarafa bağlanır.ancak motorunuz 22 Kw tan büyükse kondansatör üçgende devreye alınmalıdır. aksi takdirde başka problemlerle kaşılaşacaksınız.Bu problemler ise sizde varsa elektrik mühendisleri ajandasının arkasında yazıyor. (Bunlar neydi şu an hatırlayamadım) ben daha önce 200 Kw lık kompresör motoruna kondansatör bağladım fakat yeterli verimi vermedi. Kondansaörleri Üçgen kontaktörü devreye girdiğinde devreye soktum aynen düzeldi. Buna dikkat etmenizi öneririm.İyi çalışmalar
 
bunlara ek olarak bağlantıda kondasatörü bağlarken kontaktör ve motora biraz uzak bağlayın çünkü yakın bağlandığında kontakların kontaklarında veya motor klemens uçlarında zamanla aşınma olur buna dikkat ediniz
 
arkadaşım motora kondansatör bağlıyacaksan eğer.kompanzasyon için ayrı bir trifaze sigorta ve kontaktör kullanmalısın.kondansatör kontaktörüde motorun sabit kontaktörü ile paralel bağlamalısın.motora star verildiği an kondansatör devreye girmeli.foseftik deposunda yaptık sorunsuz çalışıyor.iyi geceler..
 
arkadaşlara katılıyorum ancak ıkı ayrı kondansator gurubu olarak baglarsan daha ıyı olur bunun bırını termıkten once bırını ucgen kontaktore ve mutlaka koruma sıgortasından geçır bagla ıyı calışmaler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst