yüksek gerilim sf6 gaz kaçağı

muratekm

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
yüksek gerilim (34,5 KV) kısmında bulunan 16 adet pano busbar sistemi ile birbirine bağlı baralar arası yalıtım SF6 gaz ile yalıtılmıştır, ancak son günlerde SF6 bar seviye göstergesi barın her geçengün düştüğünü gösteriyor bu konuda ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaşlar yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
imalatçı firmayı aramaktan başka çözüm yok. bir de basınç çok düşükse kesici açarken arkı söndüremez ve patlar. bu da ciddi sonuçlara yol açar. bu nedenle kesicinin açma devresi kablosu olası bir açmaya karşı iptal edilmeli ve daha üst tarafdaki bir kesici açılarak arızalı kesici deve dışı bırakılıp yenisi ile değiştirlmeli veya tamir ettirilmeli sonra da gaz basılmalı.
 
firmaya haber verdik ama bu konularda daha nedeyimli olmadıkları için bizi biraz erteliyorlar ve tesisi 7/24 çalışmak zorundayız
 
keskin bir koku duyuyor olmanız gerek ve anladığım kadarıyla kesiciden ziyade sizin sistem RMU sistem en ufak bi kısa devrede olacakları firmaya anlatın bence
 
firmaya haber verdik ama bu konularda daha nedeyimli olmadıkları için bizi biraz erteliyorlar ve tesisi 7/24 çalışmak zorundayız

Ürettikleri malzeme hakkında bilgili değillerse nasıl üretiyorlar. belki de sen satıcı firmayı aramışsındır.
eğer ULUSOY markaysa kesicin 03122670712 nolu telefondan satış sonrası servisdeki arkadaşlardan yardım alabilirsin. eğer servis sağlanacaksa en geç 2 gün içerisinde mahalinde servis veriyorlar.ayrıca 24 saat 0 533 275 03 92 nolu numaradan da ulaşabilirsin.
 
Merhabalar SF6 gazı kokusuz ve renksiz bir gazdır ve solunması tehlikelidir. Eğer elinizde SF6 gaz dedöktörü varsa panolar da bir tarama yapabilirsiniz. fakat SF6 gazı havadan çok çok ağır olduğu için ve panoların bulunduğu oda havalndırılmıyorsa gaz dedektörü yere yakın kısımlarda alarm verebilir. Eğer panolar üzerinde gaz basıncını gösteren bir gösterge var ise gaz seviyesi tehliekli sınıra düşmeden enerjiyi keserek gerekli Bakım işlemlerini yaptırmalısınız. Eğer gaz bu seviyennide altına düştü ise sail14 ünde dediği gibi bir önceki kesiciden enerji kesilerek işlemler yapılmalı.

saygılarımla.
 
gaz kaçağı ciddi bir sorundur. Bir an önce önlem alınması gerekmektedir. öncelikli olarak elinizde bir gaz dedektörü varsa bir tarama yaparak nereden geldiğini tespit edebilirsiniz...Eger ekibiniz gaz basma isini biliyorsa gecici olarak gaz basabilirsiniz. Ayrıca eski yöntemlerlede gaz kaçağı taraması yapılabilir ama bunlardan pek fazla bir fayda göremezsiniz.. örnegin gaz kaçağını tahmin ettiginiz noktaya köpüklü su koymanız ve cıkan kabarcıkları takip ederek bulabilirsiniz.Tabi bu yöntem tavsiye edilen birsey degil. RMU'ların maalesef ülkemizde pek yaygın degil vede çok gerekmedikce kullanılması tavsiye edilmez. Ancak çok dar alanlarda ve bina altı yerlerde kullanılır zaten fiyat olarakda cok pahalı ve yedek ekipmanlarını bulmak oldukca zordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst