Yüksek akımlı (15A) dc motor hız kontrol devresi tasarım önerisi??

Sizin motorunuz 2 uclu fırçalı dc motor mu. nasıl bir motor acaba

Verdiğim semanın işlemciye ait yazılımı var biraz araştırmak lazım bulunur.

@ghostmanzero

Verdiğin sitedeki devre tek yönlü çalışacak fırcalı motor için

Serkan hocanın verdiği devre BLDC için. Yinede bunu yapmak istersen devre üzerinde mosfet sürücü eklemek gibi iyileştirmeler yapmak mümkün. Kod için Microchip, ST, TI nın App. note larına bakabilirsin. Hazırı var bile diyebilirim.
Bendeki fırçali motor. Onun için bunu kullanayım dedim.serkan hocanın verdiği dediğiniz gibi fırçasız için. Bu sitedeki benim için temel işlem görebilecek bişey. Hani h köprüsü, ileri geri olmasından da ziyade sadece hız kontrolü olması da yeterli şimdilik benim için. Dedigim gibi daha önce hiç bir esc yapma ihtiyacı duymamıştım :) sürücü devreleri ve entegreleri kullandım ama kendin yapınca olay bambaşka bi değer kazanıyor.
Şu aralar okul sonrası is güç bulma aşamasındayım. Baya sıkıntılı bu süreç. Onun için tam donanımlı(ileri, geri, hiz kontrol, fren, koruma...) ve pic ile çalışan bi çalışma yapmak çok zaman alır ve kaldı ki başaramadan vazgeçme olayı da var :/
Sonuç olarak o attığım sitedeki tek yönlü fırçali motor esc sini deniycem.
Bir de konu dışı olucak ama bu konularda kurs, uygulama yapan veya gönüllü topluluklar veya dernekler var mı? Okulda bi dönem elektronik bir dönem de elektronik 2 adı altında bjt, mosfet filan gördük ama hep kağıt üzerinde. Sınavda aynalama devrelerine kadar soruyorlardi öyle böyle gectik ama maalesef uygulama sıfır :( ancak böyle kendi imkanlarımla bişey yapmaya çalışıyorum. Milyon tane konu trilyonlarca kavram ve öğrenecek şey var. Daha verimli ve hızlı öğrenebilecegim bi kaynak veya topluluk öneriniz var mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst