XP30 Panel Yardım

geforce18

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
39
Xp30 TTA panele yazıcı bağlamak istiyorum bunu nasıl yapacağım Birde hazırladığım bir alarm sayfasında alarmlar düzelince bu alarm mesajlarını nasıl sayfadan nasıl temizlerim...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
eski software de yani 1.12 da bu işlem oluyordu ancak eni 1.23 te sanırım bir sorun var daha giderilemedi. yazıcı bağlanamıyor. koreden cevap bekliyorlarmış.....?. alarmaları en kolay şu şekilde yap: yeni alarm diye window yarat içine word message koy( örmek olarak D0 word unu tanımla). text tableye bütün mesajlarını yaz ve word message ye bu text tableni ata.her sayfana bit window koy ona da M0 bit ini ata.diğer işlemler plc den yap. diyelim ki ilk mesajın acil stop basılı, plc den D0 ın içine 1 atayacaksın alt satırda D0 büyük 0 dan olunca M0 bitini aktif hale gelecek. o window da ekranda çıkacak. birde alarm reset dumesi koyarsın D0 ın içine 0 attında mesaj kaybolur veya alarm gittiğinde otomatik kaybolmasını istiyorusan sinyalin ters konta ile movp 0 d0 yaparsan alarm kendiliğinden gider. ozellikle movp olmasına dikkat et yoksa hiç bir mesajın çıkmaz. daha fazla bilgi için ABK Mühendislik ( Endüstriyel otomasyon sistemleri ) den ulaşa bilirsin.
 
ls op panellerinin sembol kütüphanesi genişletilebiliniyormu .sembol nasıl ekleniyor yardım edebilirmisiniz
 
slm benım lpc hakında fazla bılgım yok ama ögrenmek iştiyorum ben nasıl ögrenebilirim yardımlarınızı bıklıyorum şimdiden tesekkurler
 
en güzel öğrenme yolu bir demo set kurarak online birşeyler yazıp anında neler oplduğunu görerek başlamak benim fikrim
 
arkadaşlar benimde merak ettiğim konulardan biri bu. LS operatör panellerinde ekstra kütüphane ekleyebilen var mı? varsa paylaşır mısınız?
 
her projde ayrı ayrı eklemek gerekiyor. progrgama özel kütüphenesi yok pmu panellerde vardı ancak xp panellerde o bölümü kapatmışlar. nasıl eklenir ile ilgili örnek: Bit switch seç , Display bölümünden Library seçersen mevcut kütühanesi lukkanır open seçersen istediğin resmi seçip koyabilirsin. bu resimde kütüphanene eklenmiş olur, başka yerler de kullanacaksam direkt kütüphaneden çağır tekrar eklemene gerek yok. ancak bunu başka bir projede kullanamaz sın tekrar çağırmak gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,251
Mesajlar
916,207
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst