XLPE Kablonun Kapasitif Etkisi Hk.

Efendim sizin hesaplarda yada yazdıklarınızda en ufak bir hata yok,aslında hata ilk mesajda bende çünkü orada kabaca hesap yapmadan yazacam dedim.Bakın arkadaşın toplam 5 trafosu ve bu trafoların 7400 Kva gücü olduğunu yazmış.Benim burada düşündüğüm mantık şuydu;
Beyefendinin 4 adet1600 ve bir adet 2000 Kva lık trafoya sahip olduğunu varsayarsak bu güçlerdeki trafoların toplam aktif yüklenme limitleri 6720 Kw seviyelerinde olacaktır.Trafolarda güç katsayısının ortalama 0.75 seviyelerinde olduğunu düşünürseniz; Aktif gücü sabit tutmak kaydı ile güç katsayısını 0,75 den 0,99 lara çıkarmak için 5100 Kvar lık bir kondansatör gücüne ihtiyacı olacağını söylemek sanıyorum yanlış olmaz.Tabi benim hatam burada og tarafındaki 34,5Kv gerilim ve 125A için 0,75 güç katsayısında reaktif güç 2850 Kvar olacaktı (Qr=UxIxsinQ) orada hata yaptık anlaşılan.Sanırım bu sefer anlaşırız artık ;)..

Bu defa haklısınız ayri olarak çok ta kibarsınız ilginiz için teşekkürler. Beni de umarım yanlış anlamamışsınız dır. Yazdıklarmızı bir çok arkadaşımız okuyor bundan yanlış yorum çıkarıp yanlış bilgi edinilmemesi adına yazdım yoksa size karşı bir tavır yada hata bulup küçük düşürme gibi bir niyetim olmadı asla dikkat ettiyseniz her konuda bilgi kirliliği var seçip doğruyu bulmak her zaman kolay olmuyor forum üyeleri açısından.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla genellikle OG hat kabloların kapasitif etkisinden bahsediliyor. AG kabloların kapasitif etkisiyle ilgili çok fazla bilgi bulamadım. Elektrik altyapısı tamamen yer altından menholler ile yapılan ve ortalama 250-300 metre uzunluğunda kolon beslemeleri bulunan bir sistem için kompanzasyonda şönt reaktör hesabını nasıl yapabiliriz ?
 
Sayacınız varsa,8.8.0 değerinden yararlana-
rak seçmek daha isabetli olur.AG için,hesap
yapmak pek olağan bir durum değil.Kısa me-
safe OG içinde düşünülmeyebilir.Mutlaka he-
saplamam gerekiyor diyorsanız,kablo firma
dokümanlarında kapasite ile kilometrik veri-
lerden yararlanabilirsiniz.Ancak,kullanılacak
trafolarıda endüktif yük olarak düşünüyor
olmanız ve hesaba katmanız gerekebilir !
 
OG kablolarının kapasitif etkisi ile ilgili benim merak ettiğim konu, beton bir kanala serilmiş(kablonun üstünde bir malzeme yok, kanal derinliği 1m ve üstü beton kapak ile kapatılmış.) OG kablo ile topraktan giden OG kablonun kapasitif etkisini hesaplarken aynı formülasyon mu kullanılmaktadır?
 
2020-12-19_19-51-39.jpg
 
XLPE Kapasitif Etki Hesabı Örneği
 

Ekli dosyalar

  • XLPE KAPASİTİF ETKİ.pdf
    215.5 KB · Görüntüleme: 38
U ve Uc nedir ? 3300,33000 karışmış gibi.Bilgileri,tekrar gözden geçirebilirmi-
siniz ?
 
Son düzenleme:
Evet sami bey doğru söylüyorsunuz. Çalışma notlarım arasında duruyordu. Fazla açıklama yazmamışım düzeltip tekrar yüklemeye çalışacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst