x5 kombi sayaçta tüketim hesabı

aslan.44

Üye
Katılım
20 Eyl 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum.işyerimde x5 kombi sayaç var,aktif endüktif kapasitif oranlarını ve günlük harcamayı nasıl bulabilirim.ilginize şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1.8.0 : Aktif tüketim
5.8.0 : endüktif tüketim
8.8.0 : kapasitif tüketim

1 günlük aktif tüketim=Son endeks(bugünün endeksi) - ilk endeks(dünün endeksi) "çıkan sonucu akım trafosu oranı ile çarpınız"

1 günlük endüktif tüketim=Son endeks(bugünün endeksi) - ilk endeks(dünün endeksi) "çıkan sonucu akım trafosu oranı ile çarpınız"

1 günlük kapasitif tüketim=Son endeks(bugünün endeksi) - ilk endeks(dünün endeksi) "çıkan sonucu akım trafosu oranı ile çarpınız"

Dolayısıyla;

Endüktif oran = Endüktif tüketim / Aktif tüketim

Kapasitif oran = Kapasitif tüketim / Aktif tüketim
 
ampera teşekkür ederim.tam olarak aradığım buydu

___

arkadaşlar gösterdiğiniz ilgiyden hepinize teşekkür ederim.iyi çalışmalar.hepinizin ramazan bayramını kutlarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhabalar , bir konuda yardıma ihtiyacım var bana bu konuda forumda yardımcı olabilirmisiniz?
çalışmış olduğum firmada og girişinde bulunan ana sayaç tan aldığım tüketimler ile işletme içinde bulunan süzme sayaçlardan aldığım tüketimlerle mukayese ettiğimde içeride tüketilen enerji çok fazla çıkıyor sayaçların akım trafo çarpanlarını çarpıyor yinede fazla çıkıyor konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarda yardım istiyorum.
 
Dış sayaçla iç sayaç arasımda % 90-95 ten fazla fark olmaması gerekir.Ana sayaç daha fazla olur.Okuma hatası veya sayaç arızası olabilir.Süzme sayaç akım trafolarına ait klas değerlerinede bakın.
 
Son düzenleme:
Akım trafo ları ile alakalı olabilir. Nedeni x5 sayaç takılacağı zaman akım trafoları test yollanır uygun olup olmadığı için biz ise al elektrikçiden tak kullan yapıyoruz birde yanlış hesap yapma. %4,0 reaktifi % 40 okumam gibi:)
 
Og tarafınfan yapılan ölçüm eksık cıkıyorsa, gerılım trafosu cevırme oranı (genelde, 31.500/ 100 = 315 ) 315 veya 345 ıle carpmanı gerekır, bırde böyle hesaplarmısınız.
Akım trafosu cevırme oranı X gerilim trafosu cevırme oranı = sayaç çarpanı; sayaç çarpanı X endeks farkı = tuketım.
Aslında, AG trafından yapılan ölçüm eksık cıkması gerekır, çünkü trafoda harcanan kayıprlar, bu süzme sayaçdan okunmamaktadır.
 
Sn. zeybek'in dedikleri doğrudur.Og ölçümlü bir abonede KWH = akım trafo oranı x gerilim trafo oranı x kw

çarpansız sayaçlardaki endeks ile çarpanlı sayaçtaki endeksler birbirini tutmayacaktır.Çarpanlı sayaçta tüketim çarpan farkından dolayı daha düşük olacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst