Wonderware QI Analist ile Üretimde Gerçek Zamanlı Kalite Yönetim Sistemi

Katılım
20 Tem 2017
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
34
Wonderware QI Analist ürünü, işletmelerde üretim kalite izleme ve yönetme sistemleri için kullanılmaktadır. Bu çözüm sayesinde üretim tanımlanan standartlara göre yapılmakta, üretim girdileri optimum şekilde kullanılmakta, kalitesi yüksek ve maliyeti düşük çıktı sağlanmaktadır. Bununla beraber üretilecek ürüne göre üretim sürecinin planlaması ve düzenlemelerin yapılması ile birlikte üretimde ölçülebilir seviyede kalite artışı ve sürekliliği sağlanmaktadır. Bu sistem ile üretim standartlarındaki varyasyonlar henüz üretim aşamasındayken tespit edilmektedir.

Wonderware QI Analist ürünü ile üretim kalite izleme sistemi re-aktif durumdan pro-aktif bir yapıya dönüşerek üretim kalite değerleri optimum hale gelmektedir. Ayrıca anlık (real time) olarak İstatistiksel Proses Kontrol (SPC-Statistical Process Control) özelliği sayesinde ürün kalitesindeki varyasyonlar farklı grafikte sunulmaktadır. Bu grafikler sayesinde proses yönlendirilmekte bununla beraber gerekli önlemler alınarak, ilgili departman veya kişilere önceden bilgilendirme yapılarak gerekli önlemler alınmakta, hurda veya yeniden işlenmesi gerekecek çıktılar minimize edilerek üretim kalitesi dolaylı olarak da verimlilik arttırılmaktadır. Örneğin belirlenen kalite set değerleri veya kuralları dışına çıkıldığında kalite gösterge sayfasını ana ekrana çağırabilmekte veya e-posta gönderebilmektedir. Ürün Wonderware Intouch ve Application Server Alarm Management ile entegre çalışabilmektedir.

Devamı İçin: http://bautek-tr.com/wonderware-qi-analist-ile-uretimde-gercek-zamanli-kalite-yonetim-sistemi/
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst