Windows7 home premium da "Windows Gezgini Çalımayı Durdurdu" hatası

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Bilgisayar açılırken veya işletim sisteminde klasörler arasında gezinirken "Windows Gezgini Çalımayı Durdurdu" hatası sürekli alıyorum bazen düzeliyor, açılışta yüklenen prg.ları kaldırdım, windowsu güncelledim, Antivirüs prg. ını devre dışı bıraktıysamda bu hatadan kurtulamadım, çözümü bilen var mı? Nette codeclerden bahsediyor ama codeclerle ilgili bişi yüklemedim.
 
aynı sorun bende de vardı çözümünü microsoft bile bilemiyor, çaresi taze kurulum yani bas formatı gitsin(yedeğini almayı sakın unutma)
 
bende de böyle bir sorun oluyor da ne yapsam düzelmiyor.format tek çözüm mü?bilgisayarı kitliyor resmen o hata çıktı mı pc donuyor hiç bişi yapamıyorsun.
 
Merhaba,
Bu tarz sorunlar genelde sistem dosyalarında yada regedit (kayıt defteri) kayıtlarındaki bozulmalardan kaynaklı olup zincirleme reaksiyonlar gösterebilmektedir. Genelde kullanıcının bu sorunla karşılaşmadan önce son yaptığı işlemler incelenerek sorun düzeltilebilir ama söz konusu işletim sistemi dosyalarıysa eğer işiniz pekte kolay olmayacaktır. Windows ve kayıt defteri onarım araçlarını deneyin, çözüm olmazsa eğer temiz bir kurulum ve akabinde alınmış sistem imajı sizin ve sizin gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için hem çözüm hemde güvenli bir kullanım olacaktır. Sistem imajı ile uğraşamazsanız da windowsun kendi yedekleme araçlarından sistem geri yükleme noktasını zaman zaman oluşturarak en yakın sağlam çalışan sisteminize dönebilirsiniz.
 
Bu hatanın kesin bir sebebi olmamakla beraber bendeki sorun video programlarından oluşmuştu. Microsoftun update leriyle çakışma yapıyordu. Ben de video ve codecleri kaldırdım düzeldi. Başka video programı kullanıyorum bir sorun yok şimdilik...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst