WinCC'den Excel'e Trend Bilgisi Aktarma

sukurbe

Üye
Katılım
15 Şub 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar,

Simatic Add-on kullanmadan yani herhangi bir extra program satın almak zorunda kalmadan WinCC'de oluşturduğumuz trend'lerden belli zaman aralıklarında excel'e bilgi aktarabilmemiz mümkün müdür? Eğer mümkünse detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Saygılarımla,

Sukurbe.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ENDA PLC ve ENDA OPC Yazilimi ile istenilen verileri istenilen araliklarla excel formatinda kaydetmek mumkundur.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Merhaba tekrardan,

Araştırırken bir çözüm yolu buldum, bulmuşken sizlerle de paylaşayım dedim :

WinCC Connecticity Pack yardımı olmadan (extra herhangi bir paket satın almaya gerek kalmadan) da WinCC Scada üzerinde bulunan trend bilgilerini excel’e aktarabiliyoruz :

Öncelikle açık olan WinCC Scada üzerindeki herhangi bir trend sekmesine tıklıyoruz.Açılan pencerenin sağ üst köşesinde bulunan “Configuration Dialog” kısmına tıklandığında karşımıza yeni bir ekran gelecektir.

Açılan bu ekran üzerindeki tablardan “Toolbar” kısmına tıkladığımızda karşımıza “Toolbar button functions” içeren bir menü gelecektir. Bu menü içerisindeki “Export data” kısmını işaretlememiz gerekiyor.
Daha sonra Tamam butonuna basıp trend ekranına dönüğümüzde grafiklerin üzerindeki toolbar’a “Export Data” butonu eklenecektir. Export Data kısmına tıklaıldığında karşımıza dosya adını ve yerini değiştirebileceğimiz bir ekran çıkmaktadır, istenildiği takdirde dosya adı ve kayıt yeri bu menüden değiştirilebilir. Bu butona tıklanıldığında herhangi bir değişiklik yapmadan OK tuşuna basarsak eğer o esnada sistemdeki zaman seçimine göre alınmış olan trend verileri asıl sistem klasörü altındaki .....\Export\OnlineTrendControl bölümü altına excel dosyası olarak kaydedilecektir.

Umarım işinize yarar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,661
Kullanıcılar
450,151
Son üye
YunusTuncel

Yeni konular

Geri
Üst