Wincc ve PLC Simulasyonu

zapotek

Üye
Katılım
24 Ocak 2007
Mesajlar
353
Puanları
1
Yaş
43
merhaba.

bir uygulama ile ilgili yaptığım wincc ve step7 projesini plc olmadan nasıl simüle edebilirim. Tabi ki bilgisayarımda cp1612 ve diğer communication processorar olmadığı için konfigürasyonunu da yapamıyorum. Veya bu imkanı uygulamalı olarak verebilecek kurslar var mı? Siemensin kursları var ama oldukça pahalı.

sed@.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
link silinmiş sen step 7 de options _simulate modules tıkla açılan pencere simulasyon yazılımıdır stopta iken plc yi normaldeki gibi download et. ve smilasyondan run yap. simulasyon programındaki inset menüsünden istediğin baytları açıp aktif edebilirsin artık
 
Wincc ile sn.ta2mix inde belirtiği gibi step7 nin alt programları arasında bulunan plcsim programıyla sanki plc varmış gibi haberleştirebilirsin.wincc de bulunan tag management kısmında yeni driver ekleyerek başlarsın.
 
bilgisayarında plcsim kuruluysa kolaylıkla yaparsın. profibus, tcpıp,mpı dan haberleşiyormuş gibi s7 ve winccyi haberleştirebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst