xman22

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Bu programlar Screen Editör V2.00.23 tasarım programındaki simulatörün tasarım programından bağımsız olarak çalışabildiği exe dosyası halindedir. HMI-B05S100 veya HMI-B07S200 programlarını bilgisayarınıza yükleyiniz.
Screen Editör V2.00.23 ile yaptığınız çalışmayı on-line simulasyon yapınız.
C:\Program Files\Delta Industrial Automation\Screen Editor 2.00.23\ScrEditApp\Emulator\HMI-000
klasöründe dosyalar oluşacaktır.​
Bu dosyaları aşağıda belirtilen klasöre kopyalayınız.
C:\SM\B05S100\HMI-000
veya
C:\SM\B07S200\HMI-000

Hepsi bu kadar. Artık masaüstünde oluşan kısayoldan programı çalıştırarak tasarım programına ihtiyaç olmadan ekranı izleyebilisiniz. Bu sayade bilgisayarınızı DOP ekran gibi kullanarak PLC'nizi kontrol ve izleme yapabilirsiniz.

---------------------

Programlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Sıcaklık Kontrol Devresi
sicaklik1.jpg

Bu çalışmada, 0 – 150 ºC arası sıcaklık ölçen ve ayarlanan sıcaklık değerine göre bir fanı çalıştıran elektronik devre tasarlanmıştır. Sıcaklık sensörü olarak LM35, kontrol birimi olarak PIC 16f876A mikro denetleyici, gösterge olarak üç adet 7 segment display kullanılmıştır.

Bu uygulamayı sıcaklık kontrolünün gerektiği her yerde kullanabiliriz.
Sıcaklık kontrol devresi dokümanlarını indir.

Uzaktan Su Vanası Kontrolu
vanakontrol1.jpg

Bu çalışmada, mini küresel su vanasının radyo frekans(RF) kontrolü ile uzaktan açılıp-kapanmasını sağlayan mekatronik bir sistem tasarlanmıştır. Radyo frekans ile veri iletiminde 433-434 Mhz’de çalışan alıcı ve verici modüller, alıcı ile verici modül arasındaki haberleşme protokolü için PT2262 ve PT2272 modülatör entegreleri kullanılmıştır. Mekanik kısımda vananın açılıp-kapanması servo motor ile sağlanmış, servo motoru kontrol etmek için ise PIC16F84A mikrodenetleyici kullanılmıştır.

Bu uygulamayı bahçe sulamasında veya buna benzer su vanasının uzaktan kontrolünün gerektiği yerlerde kullanabiliriz.

Uzaktan su vanası kontrol devresi dokümanları indir.



CNC Çalışması
stepkart3Dust.png

Step motor sürücüsü TA8435H entegresi ile yapılmıştır. PC kontrol kartı ve Step motor sürücü devresinin Proteus dosyaları dökümanlardadır.
Bu devreler ile basit CNC router makinesi yapılabilir.

CNC çalışması dokümanlarını indir.





PLC Prog. İçin Yardımcı Devreler
akimkaynagifront1.png

Bu devre ile 4-20 mA, 0-20 mA, 0-10 Volt, 2-10 Volt gibi PLC veya işlemci programlamada sıkça kullanılan analog akım ve voltaj değerlerini üretebilirsiniz. Bu sayade projede kullanacağınız sıcaklık, basınç vs. transmitterleri almadan önce programlarınızı test edebilirsiniz..

Akım ve voltaj kaynağı dokümanlarını indir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
çalıştır deyince direk hata cıkıyo.. olsaydı dedığın guzel olcaktı .
 
kullandığınız işletim sistemi nedir? ona göre sorunu çözmeye çalışayım.
 
Yeniden indirdim kurdum teşekkür ederim .similasyonu başlattığımda şifre istiyor şifre kaç acaba. dopb7 ve dop5 sadece bunlar ıcın kullana bılıyoruz galıba diğerleri yanı 10ınc ıcın nasıl yapmalıyız..
 
C:\SM\B07S200\HMI-000 Buraya istediğin dosyaları attım.çalıştırdığımda com pot ayarları çıkıyor normal ekran gıbı ben haberleşme ayarlarını denedim özel bir ayarmı gerekiyor bağlanamadım plc ye ...
 
en sonunda başardım oldu baya uğraştım ama oldu giriş ve çıkışları tum herşeyı okuyup yapabılıyorum bunu 10 inc ile yapabılırmıyım gercekten çok teşekkür ederim bu iyiliğini unutmuycam saolasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst