WinCC flexible 2008 projesini S7-PLCSIM'de simüle etmek

wildboy

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Scada tasarımı yapmaya dün başladım. Elimde gerçek bir plc olmadığından scada simülasyonunu yapamak için simatic meneger ile beraber gelen S7-PLCSIM programını kullanıyorum.
PLC'de yaptığım devre simülasyonda doğru olarak çalışıyor ama scadayı runtime çalıştırdığım zaman tam anlamıyla bir simülasyon gerçekleştiremiyorum. S7-PLCSIM programı STOP modda iken Scada ile sanal plcnini giriş bitlerini değiştirebiliyorum. Simülasyon programını RUN veya RUN-P modlarına aldığımda ise giriş bitleri kontrol edilemiyor. Simülasyonun run modunda çalıabilmesi için programı single sacan yani tek tarama moduna almak gerekiyor. Single scan modunda ise plcde tek bir tarama gerçekleştiği için giriş baytlarının durumuna göre çıkış bytları değişmiyor. Programın Hot start, Warm start, Cold start modlarını da denedim ama simülasyonun ya sadece giriş bitleri değişiyor ya da plcdeki devre çalşıyor ancak scada plcye müdahale edemiyor. Sonuç olarak scadayı s7-plcsimde çalıştırmamın veya plc olmadan scadayı simüle etmemin bir yolu var mı?

Özet
Scadayı simüle etmek için kullandığım S7-PLCSIM programını continuous scan (Devam eden tarama) modunda nasıl stabil olarak çalıştırabilirim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sorunumu buldum. Ben scada için input bitlerini kullanıyordum halbuki bu bitler sadece plcnin giriş klemenslerinden kontrol edilebilir. Giriş bitlerine paralel bağladığım Merker bitlerini kullanınca sorunum çözüldü.
 
Merhaba,

peki scada kurulu bilgisayara ssımatıc manager programını kurmadan scadada ki tagların çalışıp çalışmadığını nasıl simule edebiliriz? Bilgisi olan var mı?

Tşk.
 
flexiblede iki ceşıt tag vardır . external ve internal olarak. eger taglarını internal tag olarak secersen plc veya smatıc manager olmadan rutıne calısmalarında orneklerını deneyebılırsın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst