Wincc TCP/IP Bağlantı Sorunu

@Fluke,

OSI layer konusunu araştır

Not: Bu cevap, mesajından sildigin kısım icindi

Evet Sayın emrah_;

Yanlış bildiğimi farkettim ve yanlış bilgilendirmemek adına o kısmı sildim. Uyardığınız için teşekkürler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sevgili fluke
endüstriyel ethernet ile iligli bilgilerinden sonra WinCC ethernet haberleşme sorunu ile ilgili düşüncelerin nedir??
saygılarımla
 
Eğer sistemler birbirleriyle doğrudan haberleşebilseydi Siemens Industrial Ethernet üzerine kurulmuş ProfiNET diye bir protokol icat etmezdi. Şurası var ki bir çok uygulamada Real Time haberleşme gerekmemesine rağmen bu da Siemens'in kapitalist oyunlarından birisi. Gereksin ya da gerekmesin Industrial Ethernet kartlarını satın almak zorundasınız.

WinCC runtime ile bilgisayarın standart ethernet portunu kullanarak PLC ile haberleşemezsiniz. İşlem yaptıramazsınız verileri alamazsınız. Ancak standart ethernet kartınızı kullanarak PLC üzerinde yalnızca konfigürasyon, upload, download işlemleri yapabilirsiniz. Eğer PC ile PLC haberleşmesini yapmak istiyorsanız Siemens ya da Softnet'in ProfiNet, Profibus gibi PCI kartlarını satın almalısınız.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/hmi-sistemler/26396-ethernet-haberlesme.html#post144502


Konuyla ilgili linkleri incelemeniz için eklemiştim. CP5611 ya da CP5614 ya da türevleri gibi kartlar satın almalısınız.

Bir de WinCC Flexible'mı yoksa WinCC Scada mı kullanıyorsunuz?
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. Bir sabun fabrikası dozajlama otomasyonu yapmaktayız. Cpu313c plc ve cp-343-1 lean endüstriyel ethernet modulümüz var. Pc tarafında ise standart ethernet kartı mevcut. Sorunum şu: Step 7 ile gayet güzel haberleşen sistemim, wincc'de tcp/ip protokolü ile haberleşmiyor. Günlerdir uğraşıyorum fakat sonuç alamadım. Hub kullandım switch kullandım, ikisini beraber kullandım ne yaptıysam olmadı. Acaba pc tarafına da endüstriyel bir ethernet kartı mı kullanmam gerekiyor (örn. Cp 1612), fakat bu işlerle uğraşan kişilerden öğrendiğim normal ethernet ile de bu haberleşmemin olacağı yönündedir. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. (not: Daha fazla detay isteyen olursa memnuniyetle buradan paylaşabilirim.)



arkadasım aynı sorun bendede var nasıl cozdunuz yada cozebıldınız mı?
 
Bu problemin cozumu icin ilk adim bilgisayara SIMATIC.Net kurmaktan gecer. Sonra TCP / IP protokolune sag tiklayim System parameter içinden bilgisayarın plc'ye bağlandığı ethernet kartının adı/modeli seçilmesi ve projenin yeniden başlatılması yeterli. Bunları yaparken TCP/IP bağlantısı altından haberleşeceğiniz plcnin ip adresini doğru girmek ve bilgisayarın ethernet kartına da aynı domain içinde sabit bi ip tanımlamak gerekli. Zira arada aktif bir ethernet cihazı olmadığı için DHCP çalıştıramaz ve otomatik IP aldıramazsınız. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst