wincc flexible durum kontrolü yardım?

Katılım
14 Ağu 2011
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar. Wincc flexible da ekrana bir adet motor resmi koyup motor çalıştığında yeşil, çalışmadığında kırmızı olmasını istiyorum. soldaki menüden text and graphic liste girip orada bir resim ekleyip 0 konumuna kırmızı, 1 konumuna yeşil motor resmi ekledim. Fakat bunu sayfaya koyup bir türlü istediğim gibi çalıştıramadım. Nasıl yapıldığını bilenlerden yardım etmelerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
WinnCC v11 kullanıyorum.
Ben bir fan resmi üzerine yuvarlak obje (circle) koydum. Bu objenin Properties ayarlarından; "animations" sekmesinde Appearance kısmı var. Burada Tag Name olarak motorun çalıştığında 1, durduğunda 0 gelen bir değerim var. Hemen at kısmında Range değeri 0 olduğunda kırmızı rengi (ben sarı kullanmılştım), 1 olduğunda da yeşil renk ayarlı.

Benzer şekilde flexible'de de vardır...
 

Ekli dosyalar

  • ekran.JPG
    ekran.JPG
    79.7 KB · Görüntüleme: 31
teşekkür ederim fakat ben başka şekilde çözdüm bir adet grafik resmi koydum resimde kırmızı motor var animasyonda en altta visibility var ordan "hidden" yani gizle yi seçtim motor çalıştığında kırmızı motoru gizliyor, aynı şekilde üstüne yeşil motor koydum onu da aynı ayarlarda visible yaptım 1 olduğunda onu görüntülüyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst