WinCC Flexible 2008 ve Step 7 Manager Entegrasyonu

M.Ozkan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
977
Puanları
156
WinCC Flexible Projelerinizi Step7 Manager ile entegre etmeniz halinde hem zamandan tasarruf kazanır hem de Projelerinizin daha sağlıklı yapılmasını sağlar, çözümler ve verisel bağlantılar konusunda daha az zaman harcarsınız. WinCC Flexible 2008 Programınızda ilk kurulum anında Step7 ile entegrasyon menünüzü aktif etmelisiniz. Böylelikle Step7 PLC projeleriniz ile Simatic HMI projelerinizi aynı proje altında toplamanız mümkün olur.

WinCCFlex_integrated.gif


Eğer WinCC Flexible 2008 içerisinde bu menü yok ise Windows Program Ekle kaldır yardımıyla WinCC Flexible 2008'i bulup Değiştir butonunu kullanın. Açılan Menüde Modify seçeneğini işaretleyin. Next tuşuna basıp WinCC Flexible integration Checkbox'ına tik atın. Eğer WinCC Flexible 2008 programınızda olmayan başka özellikler eklemek isterseniz diğerlerini de kullanabilirsiniz. Yönergelere göre ilgili adımları atladıktan sonra WinCC Flexible 2008 Kurulum DVD'sini takıp kurulumun sonlanmasını bekleyin. WinCC Flexible 2008 programınızı yeniden açtıktan sonra yukarıdaki menünün kullanılabilir olduğunu göreceksiniz. Menüyü kullanarak HMI projenizi istediğiniz Step7 Projenize gömebilir, böylelikle daha stabil çalışma ortamı yaratabilir, hem de müşterilerinize bütünlenmiş bir otomasyon projesi sunabilirsiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
acaba wincc içinde bunu gerçekleştirebilirmiyiz ?
neyi gerceklestırmek ıstıyorsun kı? burda sadece s7 programı flexible programına tanıtılmıs oluyor.bu sayede db ,symbol table ve proje ıcerısındekı tagleri direk eklemeden projene almıs oluyorsun.sen ne yapmak ıstıyorsun mesela?
 
söylediğin şeyleri adım adım yapmama rağmen o sekme aktif olmadı sebebi ne olabilir acaba ?
 
wıncc flexıble ile daha yenı başladım fakat temel oluşturmak için gereklı ve basıt anlatımlı bir döküman bulamadım yardımcı olursanız sweırmım
 
ayni sorun bende de var benimkisinde integrated in step 7 hic cikmiyor nedeni ne acaba yardimci olabilirmisiniz
 
Aynı problem bende de var, programı tekrar yükledim ancak entegrasyon kısmı silik gözüküyor.
 
sönük çıkıyorsa projede kullanıldığı içindir. kopyasını alın copy from step7 seçilebilir olarak gözükecektir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst