Vistalı pc ye XP nasıl yüklenir???

baybars

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
253
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar laptop da vista yüklü ama ne proteusu nede simotion scout u çalıştırabiliyorum.Bu yüzden XP yüklemem gerekiyor.Bu nasıl yapılır acil yardımlarınızı bekliyorum.
 
Çalıştırmak istediğin şeyin üstüne : sağ tık /özellikler/uyumluluk/kutuyu işaretle/xpsp2 uyumlu çalıştır ...
 
tavsiyen için teşekkürler proteus için işe yarıyor ancak scout için değil.O yüzden pc ye xp de yüklemem gerekiyor.Bir de pc ye yüklemek yerine harici disk e Xp yüklesem hız konusunda sorun olurmu nede olsa usb den haberleşecek???
 
Yanlış bildiğn ve veya yaptığın bir şeyler olmalı.
Senin problemlerinle karşılaşanların ve tehlikeli programları tehlikesiz çalıştırmak isteyenlerin kullandığı bir yol daha var :"Virtual machine"
Microsoftunda var başka firmalarında .
Kurup çalıştırınca işletim sistemi üzerinde , başka bir pc gibi,ona istediğin sistemi kur mesela linux,pardus gibi.O sistemede çalıştıramadığın programı.

Vista xp den farklı bir bir şey değilki,sistem 32 aynı , fark ehh işte dll lerde.
Ne yaptığını ve ya yapamadığını daha açık anlatsan daha çok yardım edilebilir.
Kuramıyormusun,kurup çalıştıramıyormusun,hata mesajları nedir....
Sonuçta pc senin dilediğini yapmakta serbestsin tabii...

Harici diske yüklemende hız dışında problem olmaz.
 
Üstadım yapmaya çalıştığım şey şu;

elimdeki simotion scout ve step7 programlarının çalışması için XP gerekiyor ve benim pc de vista yüklü.Vistada üzerine başka bişey yükletmiyor denedim XP cdsini taktım ancak bi süre sonra A: sürücüsüne disk yerleştirin gibi bişey diyo.Bende harici diskte denedim onuda beceremedim...durum bu ne dersin???
 
Merhabalar ,
Benim bilgisayarımda da vista oldugu zaman step7 kurdugumda çalıştıramamıştım. Başka çözüm bulamayıp Xp'ye çevirmiştim. Şimdi çalışıyor. Ancak Sayın musallim beyin dediği gibi yaparsan senin için daha yararlı olabilir diye düşünüyorum saygılar.
 
scout sadece eng. xp de çalışabilen yazılım anladığım kadarıyla çünkü dediğiniz gibi pardus ta yükledim makinaya kurmayı denedim ama olmaadı.XP kurmak kaçınılmaz olu artık yinede ilginize teşekkür ederim...
 
Merhaba,

2 önerim var, ben de Vista kullanıyorum. Eski programlar için
Öneri 1:
a-Windows XP uyumluluğu seçin
b- Exe dosyaya sağ tıklayıp 'Yönetici Olarak Çalıştır' deyin
c- Bazen 'görsel özellikleri devre dışı' bırakmak da işe yarayabiliyor.

Öneri 2:
Virtual Box isimli, ücretsiz bir sanal makine yazılımı var, çok güzel çalışıyor. Ben onun üzerine XP kurdum çok işime yaradı, arka planda vista çalışırken XP yi tam ekran yapıp eski programları kullanabiliyorum.

Henüz ayarını yapamadığım ve uğraşamadığım bir tek şey kaldı, sanal makineyi çalıştırdığımda internete bağlanamıyorum, NAT ayarlarını yapmam lazım üzerine düşecek vaktim olmadı.



scout sadece eng. xp de çalışabilen yazılım anladığım kadarıyla çünkü dediğiniz gibi pardus ta yükledim makinaya kurmayı denedim ama olmaadı.XP kurmak kaçınılmaz olu artık yinede ilginize teşekkür ederim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,144
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst