vestel fr 540 buzdolabında fan problemi

arkadaşlar
vestel fr 540 eski no frost buzdolaplarında üst bölümün kapağını kapadığımızda fan otamatik olarak çalışıyor mu?benim dolabın kapağını kapattığımda fan sesini duymuyorum.
bu arada aşağı bölüm de soğutmuyor bu arada .acaba fandan olabilir mi?

Buzdolabının kapılarını açıp fişini çekip en az 24 saat bekle ve sonra çalıştır, büyük ihtimalle sorunu çözülecektir. Eğer sorun devam ederse o zaman usta çağırmalısın.
 
peki bu süre sonunda durum düzeldi mi?aşağı yukarı kaç liraya oldu?
Merhaba kardeşim Xtigerby,
Öncelikle hepinize merhaba.Sitenize yeni üye oldum ve ilk mesajımı'da sizlere yazmak nasip oluyor.Sizlerle tecrübemi şu şekilde paylaşmak isterim ki zamanında senin gibi bende benzer sıkıntıları yaşadım.Arkadaşların paylaştıkları fikirlere bende katılıyor biraz daha bilgi ilave etmek istiyorum..
Öncelikle şöyle başlamak istiyorum,bütün No Frost dolaplarda hangi kapı açılırsa açılsın içeride ki soğuk havanın,dışarı hızla atılmaması için fan motoru kapı tekrar kapanana kadar durur,kapatıldığında tekrar çalışır.Gelelim kapılar kapalı olduğu halde fan motoru neden çalışmaz...
1-Diğer katılımcının dediği gibi,kapı switch'leri arızalı olabilir (kontakları açık kalmıştır).
2-Üst Evaparatör (soğutucu) bölümü buzlanma yapmıştır fan kanatlarına buz değiyordur dolayısıyla,öncelikle alt bölüm soğutmadan düşmeye başlar altta ki ürünler bozulmaya başlar..
3-Gelelim neden üst bölümün buzlandığına. A: Üst bölümde ,evaparatörle üst üste duran ısıtıcı patlamış olabilir. B: ısıtıcı tesisatında ki thermostat veya thermo-sigorta atmış olabilir. C: Isıtıcıları ve kompresörü devreye sokup-çıkaran Timer'ın ısıtıcı kontağı geçirmiyor olabilir. Ve bir çoğumuzun aklına gelmiyen ama benim başıma geldiği için bildiğim şöyle bir olay daha var. D: Eritme zamanın da evaparatördeki buzlar erirken şayet su gideri tıkalıysa aynı buzlanma gene oluyor,çünkü diyelim ki herşey sağlam ısıtıcılar buzu eritti ama eriyen sular gidemeyince soğutma bölümünde kalıyor komp. çalışınca gene donuyor,eritme zamanı geldiğinde gene eritiyor ama gene eriyen sular gidemeyince gene donuyor ve derin dondurucu bölümün de buz tabakası kalınlaşıyor ve büyük ihtimalle aynı bölümde bulunan fan kanadına değdiği içinde bu sefer öncelikle alt bölümde dolabın veriminin düştüğünü görüyorsun..
"Halil usta" katılımcısının da dediği ,en kısa çözüm yoludur çünkü birikmiş buzu çözdürmüş oluyorsun fanın da buz'a değmediği için çalışacak,evaparatöründe de buz kalmamış olacak buzdolabın verimli çalışacak..Tabii kısa zaman da tekrar aynı hatayı tekrarlarsa yukarıda bahsettiğim A-B-C-D şıklarını mutlaka göz önünde bulundur...

Şunu da paylaşmak isterim No-Frost dolaplarda mutlaka en az bir fan olur oda derin dondurucu bölümünde ki soğuk havayı dolabın alt bölümlerine gönderir.Bazı No-Frost dolaplarında iki fan olur o da kompresör motorunu soğutma fan motorudur..
Üst derin dondurucu tarafında ki fan motoruna genelde dolabın arka tarafından müdahale edilebilir kolay sökülebilir...

NOT: Değerli kardeşim, madem meraklısın sana bir abi tavsiyesi ,korkma buzdolabını kendin söküp toplayabilirsin; diyelim ki konu seni aştı hiç olmazsa tecrübe edinmiş olursun..
KOLAY GELSİN...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
peki bu süre sonunda durum düzeldi mi?aşağı yukarı kaç liraya oldu?

7-8 gün sürdü 130 tl civarında ödeme yaptık, normal termin 3-4 gündü, ancak sorun ordada devam ettiği için süre uzadı, şuan kullanıyoruz fakat ne kadar süre gider Allah bilir, kanallardan karpuz çekirdeği vb. parçalar çıkarılmıştı, yani yazları dilimlenmiş olarak buzluğa koymuş olduğumuz karpuzlar bize yeni bir dolaba mal olacaktı....
 
Selamunaleyküm ;

Bende de Vestel FR-540 model bir buzdolabı var ve problemim şu şekilde ;

1. Dolap çok uzun süre çalışıyor ama az duruyor ve diğer dolaplara nazaran daha sesli çalışıyor. Akşamları bu ses rahatsız ediyor.
2. Bu dolaba yeni ve sessiz çalışan bir motor alsam işim çözülür mü ? ve bu işlemin ücreti ne kadardır ?

3 kişilik bir aileyiz. Gündüzleri ev boş günde 4-5 saat evdeyiz. Ama ödediğim elektrik faturası bugüne kadar 70 TL'den aşağı düşmüyor ve ben bunu dolabın uzun süre çalışmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Dolabın soğutmasında problem yok. Karlanma,Buzlanma olmuyor. Sadece sesli ve uzun süre çalışıyor.

Cevaplarınızı bekliyorum,

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst