VESTEL 600A GAZLI ÇİFT KAPILI BUZDOLABI

VOLKANN78

Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
46
öncelikle herkese hayırlı işler dilerim.arkadaşlar buzdolabı çift kapılı no frost değil.üst bölme normal ama alt bölmede terleme var soğutma yok nedeni ne olabilir buzdolabı 3 -4 yıllık yardımlarınız için tşk.
 
Selamlar

Kompresör / motor sesi normal mi? Motor yanında Fan motoru var ise o sıkışmış dönmüyor veya sistem gaz kaçırmış olabilir
 
evet kompresörden su sesi gibi ses geliyor
 
Dolabınızın bulundugu ortam ısısı 30 derecenin üstünde.!

kondanser diye adlandırdıgımız gazı sıkıştırarak likit (sıvı) hale dönüştügü bölüm sıkışma anında gazın ısısının açıga çıktıgı alandır .

Bu ısı gazın üzerinden alındıgı oranda likit hale dönüşebilir.

Havaların ısınması hissedilen ısı mıktarının yükselmesi kondanserin yüzeyinden transfer edilebilecek ısının azalmasına dolayısı ile sogutucu gazın daha az miktarda likit olabilmesine neden olmaktadır .

Çözüm :
Sıçak havalarda dolabınızın etrafında hava sirkilsyonunu sağlayabilecegi bir ortama taşınması veya bu mümkün degilse ek hava sirkilasyonu imkanlarının yaratılmasıdır.

Unutulmaması gereken ana tema kondanser üzerinde ısısını atamayan gazın yüksek basınç olarak komprosör siboblarını zorlayacagı ve de siboblarda kurum tabir ettigiz deformasyona sebebiyet verecegidir.
 
volkan kardeş dolabın gövdesini dinlediğinizde şırıltı duyuyorsanız sistemde yağ tıkanması oluşmuş gaz salınıp aseton ve azotla yapılan temizleme teknikleri ile sistem temizlenmeli.üreticiler bu gibi durumlarda kompresöründe değişmesini tavsiye etmekteler.ancak fazla masrafa gerek yok derseniz sadece sistemi temizleyip iyi bir vakumdan sonra gaz şarjı ile problem çözülür.bu konu hakkında ali beyin çok güzel bir anlatımı var okumalısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst