vb script ile gecikme yaratmak

korfez_

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
472
Puanları
1
Bilindiği gibi Scada ekranında bazı objeleri hareketlendirmek üzere, objenin bağlı olduğu tag değerinin arttırılması gerekiyor.
Acaba vbscript ile bir tagın değerini her 100 milisaniyede 1 arttırmak için nasıl bir kod yazmalıyım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
wincc scada için global scriptte action olarak tagın değerini 1 arttıran programı yazıp trigger olarak 100 ms bir timer girilip yapılabilir.
 
Son düzenleme:
Aynı şekilde script içersinde artırım işlemi yapılır. Scripti her 100 milisaniyede bir çalıştırmak için screen refresh fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Screen refresh zamanı 10 milisaniyeye kadar inebilir. Eğer bir den çok script çalıştırmak isterseniz. Yeni pencerede açılan bir çok sayfa oluşturup içersinde sadece script çalıştırabilirsiniz. İçi bir çok nesne ile dolu sayfayı çok küçük zamanda refresh etmek zpu kullanımını artırabilir. Kontrol edin eğer cpu yüksek çalışıyorsa scripti içi boş bir sayfada çalıştırın.
 
Salih bey bir süredir sizin scada programınızla ciddi olarak ilgileniyor, öğrenmeye çalışıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim istediğim oldu. Eğer çok oldun yeter sorduğun demezseniz bu hareketin herhangi bir şartla başlatılması -scriptin aktif olması- ve herhangi bir yerde yada şartla sonlandırılması -scriptin pasif olması- mümkünmüdür.

bu arada Yeni pencerede açılan bir çok sayfa dan kastınız biraz açarmısınız. her script için yeni bir sayfa oluşturmammı gerekiyor eğer bunu yaparsam runtime çalışmada bu sayfalar kapalıyken script çalışırmı
 
Son düzenleme:
Forum sitelerinde ve soru gönderme sitemizde sorulan sorular bire bir sorulan sorulardan daha önemli. Bir sorudan bir çok kişi faydalanıyor. Bu nedenle çok olmadınız. Sorabilirsiniz. Bir kere çalışacak scriptler zaten fonksiyonlardan çalışabilir. Sürekli çalışacak scripler ise ana script içersinde bölümler olarak çalışabilir. gerektiğinde bölümü aktif edip gerektiğinde pasif edebilirsiniz. Bu konu ile ilgili wintrscada soru gönderme sitesine script bölümüne yeni bir konu ekliyecem, detaylarını orada görebilirsiniz. Eğer sayfa refresh'inde çalışacak scriptler yaparsanız bu sctiptin çalışmaya başlaması için sayfanın açılması, sonlandırılması içinde sayfanın kapatılması gerekir. Script ile sayfa açabilir ve kapatabilirsiniz. Bu konu soru gönderme sitemizde açıklandı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst