Scada Sistemi

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Tanıtım yazısı hazırlıyordum, konu konuyu açtı aşağıda sizinle paylaşacağım yazı ortaya çıktı. Bence güzel oldu, paylaşmak istedim. Yazımı yorumlamanızı istiyorum. Halisane düşüncelerimi yazdım, eğer hatam var ise yorumlarınızdan öğrenip tekrar değerlendireceğim. Bu yaştan sonra zor ama düzelmeye gayret edeceğim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

WinTr Scada Sistemleri

Scada Sistemi Gelişim Süreci:
WinTr Scada Sistemi üç yıllık ar-ge çalışmasının sonucunda 2009 yılında satışa çıkartılmıştır. Kullanılan bazı komponentler haricinde tamamen yerli olarak üretilmiştir. Beş yıllık süreçte başta Türkiye olmak üzere bir çok projede %100 müşteri memnuniyeti ile kullanılmıştır. WinTr scada sistemini aynı hızla geliştirmeye devam ediyoruz. Güncel versiyonumuz 5.1.7 dir. Bu güne kadar irili ufaklı 200 güncelleştirme yaptık. Güncelleştirmeler hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Scada Pazarı:
Scada sistemimizi uygun fiyatlar ile pazarlayıp bilinirliğini artırmaya çalışıyoruz. Günümüzde belli ölçekteki her ülkenin yerli bir scada sistemi mevcut. Yerli scada sistemleri global pazarda söz sahibi büyük şirketlerin scada sistemleri ile rekabet etmek zorunda. Bunun yanı sıra henüz dünya listelerine girmeyen diğer scada sistemleri ile de kıyasıya bir rekabet sürmektedir. Biz de bu rekabet çabasını Türkiye ve diğer ülkeler de vermekteyiz. Bir çok sebepten dolayı Türkiye'de avantajlı durumdayız. Dünya pazarında ise yapılması gereken çok işimiz var. Diğer ülkeler de ancak yerli ve global markalardan sonraki seçenek olabiliyoruz. Neyse ki biz de olduğu gibi yerli ürünlerin kötü olduğunu düşünen yabancılar mevcut.

Scada Seçimi:

Aslında tüm scada programlarının bir birlerine çok benzediğini söyleyebilirim. Bir çok kimsenin endişe ettiği gibi bir anda takılan ve "bu program kapatılmak zorunda" mesajı ile karşılaşılan bir scada programı artık yok. Bu tür programlar çok eskide kaldı. O eski zamanlarda en büyük scada sistemi üreticilerinin programları da aynı şekilde kapanıyordu. Hatta tekrar çalıştırmak için bilgisayarı kapatıp açmak gerekiyordu. Günümüzde modüler programlamanın getirdiği avantajlar ile hatalar kolaylıkla düzeltilebiliyor. Bu bağlamda scada sistemlerinin avantajları kabiliyetleri ile ölçülmelidir. Bir de yeterli satış elde edemeyen scada sistem üreticilerinin söylediği fiyat performans oranı vardır. Yetersiz bir scada sisteminin fiyatı ne olursa olsun tercih edileceğini düşünmüyorum. Olsa olsa züğürt tesellisi olur.

Hedeflerimiz:

Scada sistemini geliştirirken ilk hedefimiz "Program kapatılmak zorunda" mesajının asla gözükmemesiydi, başardık. İkinci hedefimiz hiç bir zaman yetersiz kalmamasıydı, göreceli olarak gerçekleştirdik. Göreceli olması kullanıcı bilgi seviyesi ile alakalıdır. Maalesef scada programları high level programlardır. Programı dizayn eden bizlerin öngördüğü fonksiyonların dışına çıkamazsınız. WinTr scada sisteminde de bazı kısıtlamalar var. Ancak tecrübeli programcılar farklı bakış açıları ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir. Temel seviyedeki kullanıcılar ise ilk anda karşılarına çıkan fonksiyonların dışına çıkamazlar. Ayrıca her zaman sonuca erişmenizi garanti eden Dat Net script desteği WinTr scada sistemi içersinde mevcuttur. Diğer scada sistemlerinden farklı olarak WinTr scada sistemi tüm .net komutlarını destekler, hatta bilgi seviyeniz yeterli ise WinTr scriptleri ile scada programı dahi yazabilirsiniz. Üçüncü hedefimiz ise proje geliştirme aşamasında, programcının tüm menülere kolaylıkla erişimiydi. Diğer scada sistemleri ile karşılaştırdığımızda bir çok avantajımız olduğu halde, bu konuda bazı olumsuz eleştiriler aldık. Bir kısmını düzeldik ama hala eksik taraflarımız mevcut. Her kullanıcı WinTr scada sistemini, bildiği diğer bir programa benzetmek istiyor. Hatta hiç scada programı kullanmadığı halde bildiği bir operatör panel programına benzetmek istiyor. Haklı tarafları var, gayret ediyoruz, ama her ihtiyacı karşılamamız mümkün değil.

Avantajlarımız:


  • WinTr scada programı son derece kolay öğrenilebilir. Türkçe help sayfalarımızın yanında eğitim videoları ile öğrenmenin ilk aşamasını hızlıca tamamlayabilirsiniz.
  • Eğitim için her yoldan size ulaşıyoruz. wintrscada com isimli sitemizde sorduğunuz her soru bir kaç saat içersin de cevaplanıyor. Hiç bir scada tedarikçisinin benzer bir hizmeti yok.
  • E-mail, Telefon ve Teamviewer ile anında destek sağlıyoruz.
  • Küçük ücretler karşılığında proje danışmanlık hizmeti ile projenize ortak oluyoruz.
  • WinTr scada sistemi hakkında her hangi bir kaynakta şikayet yazısı bulamazsınız. Her ne sebeple olursa olsun dara düşen müşterimizin problemini anında çözüyoruz. Zira hiç kimse program iyi, programcı kötü demez. WinTr Scada sistemine leke düşmesinden se anında müdahale edip zarar etmeye hazırız. Bizi dara düşürecek bazı scada projelerinde tavsiye etmediğimizi açıkça söylüyoruz.
  • Üç yıl ücretsiz güncelleme hakkınız var. Hiç bir kullanıcımız eski versiyonlardaki hatalar nedeni ile mağdur olamaz.
  • WinTr Scada sistemi .Net platformunda geliştirildi. Tüm Windows sürümleri ile uyumlu çalışabilir. Gelecekte çıkacak sürümlere de şimdiden uyumludur.
  • Tesisine WinTr scada sistemi kurduran tüm işletmeler scada sistemini bize sigorta ettirmiş sayılır. Her ne sebeple olursa olsun projeyi hazırlayan şirket ile bağları koptuğunda bu scada programını bilen yüzlerce programcı bulacaktır. Biz ise her zaman bu programcıların ve işletmenin kesin çözüme ulaşması için gerekeni yapacağız.
  • WinTr scada sisteminin teknik özelliklerinden doğan avantajları olmaksızın bile yukarıda saydığımız özellikler nedeni ile kullanıma değerdir. Teknik özelliklerinden bazıları scada sayfamızda anlatılmıştır.
Sonuç:

Endonezya'dan Şili'ye kadar bir çok ülkede program satıyoruz. Kazakistan'da 20000 Tag kullanılan proje 1 server 5 client olmak üzere çalışıyor. Çorlu'daki bir tesiste 3 adet 65534 tag'lık scada sistemi eş güdümlü çalışmakta. Bir çok tesiste global scada üreticilerinin scada programları iptal edildi, yerine WinTr Scada sistemi yapıldı(Prosesin gereğini yapamadıkları için). Genişleme ihalesini kaybettiğimiz bir tesiste WinTr yerine önerilen scada sistemi ihtiyacı karşılamadığı için kurulamıyor. Bu tesiste bilinen bir çok scada markası boyunun ölçüsünü aldı. (Övünmekten utanıyorum ama birazcık da seviniyorum. Ne olur mazur görün.)

Bütün bu yazdıklarıma rağmen Avrupa'ya scada sistemi satamıyoruz(Dikkate alınmayacak kadar az satıyoruz). Hatta Almanya için çok özel kampanyalar yaptık. İnanılmaz özel kampanyalar, aklınız hayaliniz durur. Satamadık, satamayız, maalesef sebebini tahmin ediyorum. Oysa biz onlardan farklı değiliz... Çok şey yazabilirim ama gerek yok, gerisini siz anlarsınız.

Henüz WinTr scada sistemini denememiş değerli otomasyoncular demosunu indirip test edebilirsiniz. Scada sistemimizi en iyi scada sistemleri ile kıyaslayıp, üstün özelliklerinden dolayı beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Bize şans tanımayan Avrupalılar gibi olmayın, onların ürünlerini beğenin(Harika ürünler geliştiriyorlar) ama bizimkini de kıyaslayın. Eğer eksik bulursanız satın almayın. Sırf yerli olduğu için de satın almayın. Bize destek olmak için de satın almayın. Hakkettiğimiz kadar satış yapmak bizi geliştirecektir.

WinTr Scada sisteminin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağını ümit ediyorum...
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst