varmetre üzerine bir soru

Burçinn

Üye
Katılım
6 Eyl 2009
Mesajlar
57
Puanları
1
aşağıdaki açıklama ne demek..iki bobin seri olunca nasıl akım 90 derece kayıyor??meb modülünde yazılan bilgidir..aynen kopyaladım..bu akşam cevap verirseniz çok ii olur..

Wattmetrelerde küçük değişiklikler yapılarak varmetreler imal edilmektedir. Bu değişiklik hareketli bobin olan gerilim bobinine seri bir bobin
ilave edilerek yapılmaktadır. Böylece gerilim bobinindeki akım 90 derecelik bir açı ile kaydırılmış olur. Artık bu ölçü aleti sadece reaktif güç ölçer.

ben anlayamadım..lütfen açıklarmısınız...bobin kondansatör paralel olsa tamam anlarım da bu ne demek..??
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Devre şemasını görebilmiş olsak daha rahat fikir yürütebilirdik diye düşünüyorum. Diğer yandan bu bir wattmetre olduğuna göre gerilim bobini dışında bir de akım bobini olması lazım. Tahminimce; ikisinin referans aldığı noktaya göre bir diğerinin fazını kaydırmak için böyle bir ekleme yapılma olasılığı var. Diğer tataftan çeviri nedeniyle düşük cümle kurulmuş olması ihtimali üzerinde durmak gerekebilir.
 
burçinn bu konuyu araştırırken senin sorunu gördüm çok geçte olsa araştırmamın sonucunda öğrendiklerimi aktarmak istedim.meb den aldığını söylediğin bilgiyi bende görmüştüm fakat meb elektrik ölçü aletleri ve elektriksel ölçmeler kitabı varsa güç katsayısının ölçülmesi konusunda açıklayıcı bilgiler var. Kısaca bende aklımda kalanları aktarayım gerilim bobinine endüktif bir yük seri olrak bağlandığında akım bobininden omik yüklerin çekmiş olduğu akımlar gerilim bobininde bu endüktif yük akımla gerilim arasında 90 derecelik bir fark oluşturduğu için akım bobininin üzerinde bir döndürme momenti oluşturmuyor ancak akım bobiniden bir endüktif yük geçerse gerilim bobininde bir moment oluşturup sayacın çalışması sağlanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,914
Kullanıcılar
450,201
Son üye
fredyss1

Yeni konular

Geri
Üst