Vantilatör motorundaki küçük pervane...

Katılım
6 Haz 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Selamlar ustalarım,
Evdeki vantilatörümü 2 yıl kulladım ve bu yıl 3. yılında çalışmamaya veya çok zor çalışmaya/dönmeye başladı. Ben de motordaki yağ bitmiştir veya toz birikmiştir diye motorun içini açtım. Toz parçaları yağla birleşince katı hale gelmişti onu temizledim AMA bir sorun var. Motorun içerisinde, bakır kabloların ortasında dönen metal parçanın önünde ve arkasında küçük siyah pervaneler var. Aşağıya internetten bulduğum benzer bir resim koydum. Bir tane önde bir tane de arkasında. O pervaneler zamanla ısındığı için kırılmış, dokununca ufalandı ikisi de. Sanırım motor çalışırken o pervaneler içeriden bir hava sirkülasyonu yapıp az da olsa motorun soğuk kalmasına yarıyordu. Ama şimdi o iki plastik pervane kırıldığı için motor aşırı ısınıp patlar veya kasayı eritir diye korkuyorum. geri kalan her şey sapasağlam.
Bu sert plastik pervaneleri nereden temin edebilirim, tamircilerde var mıdır? Ya da elinde olup bana gönderebilecek biri var mı? Ne tavsiye edersiniz?
Şimdiden teşekkürler herkese...
 

Ekli dosyalar

  • Urunler_103_154.jpg
    Urunler_103_154.jpg
    7.3 KB · Görüntüleme: 29
Arkadaşım onu tamir ervisine ver yapsınlar sen birebir aynısını zor bulursun. Uğraştığına deymez.
 
Numune az da olsa çıkartılacak seviye de ise tornacılar aynı seviyede plastik parçayı da çıkarabiliyor. Şahsen çok yaptırdım plastik dişli olsun conta olsun.
 
Numune az da olsa çıkartılacak seviye de ise tornacılar aynı seviyede plastik parçayı da çıkarabiliyor. Şahsen çok yaptırdım plastik dişli olsun conta olsun.

Bunu tornacı yapamaz Freze yada CNC lazım.Tabi bunu frezede yada cnc'de işleyen adam vantilatörün parasından daha fazla para ister orası kesin.

Ayrıca bu tür özel ürünü bulabilecek en sağlam yer yetkili servistir.Yok bulunmuyorsa ve illa yaptıracağım derseniz 3B baskı yapan firmalar var onlara yaptıracaksınız. Lakin onlarda STL dosyasını ister ki birine çizdirmek zorundasınız.
 
Su pompalarının içinde ki değirmeni bilirsiniz. Aynısından 40 TL gibi bir fiyata tornacıda yaptırıyordum.
 
Su pompalarının içinde ki değirmeni bilirsiniz. Aynısından 40 TL gibi bir fiyata tornacıda yaptırıyordum.

40 TL'ye burda tornacı sandalyeden kalkmaz.Daha geçen hafta 2 tane milin ucuna delik delip metrik 5 klavuz çekmeye 100 tl aldılar :)

ve dediğim gibi resimdeki o fanların yapısı torna işlemek için uygun değil.
 
Sizin orası için konuşamayacağım tabii ki
 
Tamam hepiniz de sağolun arkadaşlar. Bir bakayım o zaman söylediklerinize. İşsiz olduğum için para sıkıntım var malesef. O yüzden olmadı en son kendim teneke parçasıyla bir şeyler yapmaya çalışırım artık.
Plastik yerine tenekeden yapsam sorun olmaz heralde
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst