Vakum Tabla

canerten

Paylaşımcı üye
Katılım
23 Ocak 2016
Mesajlar
1,526
Puanları
106
Bildiğiniz gibi ben parça bağlama işini kendi yaptığımın pnomatik mengene ile çözmüştüm. Fakat bazi işlerde fire vermemek, hatta bazı parçaları bağlamak yine mengene ile mümkün olmuyor.Haliyle vakum tabla olayını araştıyorum. Eski başlıklarda bazı şeyler var. Fakat vakumun gücü ile ilgili bilgi bulamadım.

Tabla olayı sorun değil, ya kendim yaparım ya da hazır alırım. Asıl sorun pompada. İnternette 2.5 CFM denen standart pompalar var.


Bunların vakum gücü hakkında bir kıyaslama yapamıyorum. Örneğin ben 10x10x10cm'llik bir ahşap kütüğü vakum tablaya tutturup çevresinde cutting length'i 6 cm olan(mengeden yapabiliyorum) uç ile 0.1 veya 0.2 chipload talaş yüklenmesiyle adaptive denilen tarzda işlemek istiyorum.

Genelde bu vakum tablaları geniş yüzeyli plakaları işlemek için kulanıyorlar. O sebeple benimki gibi böyle kütük işleyenlerde işe yarar mı? Moment fazla olacağında tutmama gibi sorun çıkar mı? kaç cfm vakuma pompasına ihtiyacım var.

Bir de Vakum ejector diye bir şey varmış. Sanırım bu kompresor ile vacum yapmaya yarıyor. Ayrıca bir pompa alıp sesini çekmek yerine, kompresoru sessize çevirip(zaten yapacağım) bu enjectoru kullanmak daha mantıklı olabilir. Ancak bizim kompresor ve bu ejector bu işte yeterli oluyor mu? Ne kadarlık bir vacum üretir?
https://www.piab.com/Products/vacuum-pumps/standard/ejector-300/

71288.jpg


 
Bir süpürge ile 1 tonluk aracı kaldırıyorlar sanırım tabla için yeterli gelir.
 
o enjektörle ancak granül ürün çekilir fabrikada makinalara şeker krema doldurma için kullanıyoruz smc nin ürünlerini
 
Anladım o zaman pompa alacağız ama hangisi nereden alacağız? Devasa pompalar öneriyor satıcılar. Evin kapısından girmez bunlar.
 
Halen bulamadım. Satıcılarda işi tam bilmediği için devasa pomparı öneriyor riske girmemek için.
 
Yukarıdaki ilk videodaki vakum pompası soğutma sektöründe kullanılan derin vakuma inmek için dizayn edilmiş bir vakum kompresörüdür. Bu tür bir kompresör derin vakuma inmek için dizayn edildiği için bir nesneyi tam sızdırmazlık sağlamalısınız ki bir süre vakumladıktan sonra ancak tutsun.

Bu nedenle satıcılar büyük vakum pompalarını öneriyorlar.

Burada asıl önemli olan sizin tablaya tutturmak istediğiniz materyalin yapısı büyüklüğü şekli ağırlığı önemli. Belki @by lent inde önerdiği gibi bir elektrik süpürgeside benzer işlevi görecek.

Vakum kompresörlerinin debileri düşük olduğu için malzemeyi tablaya tutturmanız zor olacaktır.
 
Mdf den esnemeyecek vakum tabla yapıp elektrik süpürgesi ile pcb işlemişliğim var [emoji23][emoji23]

***Manyaklıkta paçalardan akıyo [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst