uzun süre elektrik kullanımı tel ömrünü etkilermi

avatar10

Üye
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
46
uzun süreli elektrikli alet kullanımı mesela klima yada elektrikli soba kullanıldığında.duvarın içindeki tesisattaki telde bir kırılma,kopma yada telin ömründe bir etki edermi.
yani telden elektrik geçtikçe duvarlarda döşeli olan tel ısınır yada başka bir nedenden yıpranırmı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tesiste dösenen telin kesitinden tasıyabilecegi degerin üzerinde bir akım akısı olursa (kısa sureli degil) iletkenin uzerindeki koruma kılıfında bozulmalar olur ve iletken ile kılıfı arasındakı bölgede oksitlemeden bunu anlarsın cok yuksek degerde akım cekılısınde ızalasyonun bozulması sonucu kısa devre hatta yangın bile cıkabilir
 
kablo kesitleri geçebilecek max.akımı taşıyacak kapasitede seçilirler. evlerdeki tesisatlarda sigorta koruması olduğundan fazla akım çekildiğinde zaten elektriğiniz kesilecektir bu yüzden bi sorun olmaz kabloda ama sigorta korumasına dikkat çekmek isterim.
 
İlke olarak içinden elektrik geçen metal aşınır.Buna elektriksel korozyon denir.Aşınma her akımda vardır.sorun çıkarması akımın yüksekliğine vesüresine bağlıdır.(en çok gemilerde görülür)Ev için konuşursak bakırın erimesinden ziyade yalıtımın zarar görmesi sözkonusudur.Bu yüzden tesisat kablolarını uzun süre sınır değerlerinde kullanmak doğru değildir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,145
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst