usb to rs232 çevirici adapter

Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler Arkadaşlar,

Yeni nesil laptoplarda rs232 bulunmuyor, ve usb den rs232 ye dönüşüm yapan kablo veya adaptörler piyasada çeşitli marka ve modellerde mevcut. (2 yada 3 farklı kablo denedim laptopla haberleştiremedim ama pc nin seri portu ile kart gayet güzel haberleşiyor.)Fakat sebebini bilmediğim bir şekilde kimi çalışırken kimi de çalışmıyor.

laptop- pic , laptop- atmel, laptop- plc haberleşmelerini seri halde yapabilmem için (sonuçta hepsi seri haberleşme :) )bana kullandıgınız ve "ben bunla problem yaşamıyorum" dediğiniz bir marka model varsa bildirirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler...
 
http://www.gsl.com.tr/

Ben bu ürünü kullandım.İş görüyor ancak PC batarya modunda calısırken port bazen aktif olmayabiliyor.

daha sonra PCMCI dan seri port adapteri kullanmaya basladım.Mukemmel calısıyor,tavsiye ederim.
 
teşekkürler iarslan kardeş,

bu durum (bazen görüp bazen portu görmeme durumu, yada aynı ürünün pc de çalışıp laptop da çalışmama durumu) sinyal seviyesi ile alakalı bi durum mu? ben bunu gerçekten merak ediyorum. pc max232 ile 15v seviyesinde bir sinyal kullanıyor. mikroişlemciler ise 5v lojik seviye. laptop da durum daha da mı farklı oluyorda bu sorun meydana çıkıyor?
 
flexy bf-810 usb seri port dönüştürücüsünü kullanıyorum, bir problem yaşatmadı. epey bi programlayıcı denedim ama memnun kaldıgım olmadı . en son bunu buldum, fiyat olarak 30ytl civarında bulabilirsin sanırım..
 
bu tip sorunların cevabı burada..Bende biaralar uğraşmıştım bu problemle :)
 
Bu tip problemlerin Tek ve kasin çözümü laptoplar için PCMCIA'den RS232 dönüştürücülerdir. Çok uygun fiyatlara satılmakta
 
bu tür çeviricileri rs232 bağlantılı jdm programmer ile kullanabilir miyiz?
özellikle , PIC programlamak için ic-prog uygulamalarında?

Teşekkürler.
 
Arkadaşım ben 20 liralık prolific çip setli alelade bir çevirici aldım ve bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım bağlantılarımda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,805
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst