Narita Marka USB-RS232 Çevirici

Aerrow

Üye
Katılım
8 Eki 2012
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
32
Konum
NETAŞ
VB arayüzlü seri port tan haberleşme ile ilgili bir projem var. Bu projeyi de laptop tan yapacağım için gittim narita marka çevirici aldım. Ama bir türlü laptop a tanıtamadım. Aldığım da içinde herhangi bir kurulum CD si falan da yoktu. Arayıp taramadığım forum sitesi kalmadı. Sonuç olarak hala tanımıyor bilgisayar. Ürünün şekli şemali aşağıda.

Hiçbir çözüm bulamazsam win7 yi kaldırıp XP kuracam sonunda.

fn8w2.jpg
 
Prolific com port driver kullanınız olmaz ise fdti driver deneyin.

Prolific Technology Inc.

Prolific Technology Inc.

kullanıcı GUEST password GUEST olarak girin...

ftdi için ise.
Virtual COM Port Drivers

İyi çalışmalar,

İkisini de denedim ama gene bir sonuca ulaşamadım. Sorunun win7 ile ilgili olduğunu düşünüyorum ve sanırım kısa süreliğine XP ye dönüş yapmam lazım. Benimki de iş zaten 13 liralık çeviriciden hayır mı gelir :)

İlginiz için teşekkürler...
 
Bu tarz çin malı adaptörler genelde işe yaramaz. Eğer kullanacağınız uygulama endüstriyel cihazlar ile ilgili ise örneğin bir COM mouse kontrol etmeyecekseniz genelde sonuç hüsran olur. Prolific çipsetli adaptörlerin tamamı endüstriyel cihazlar ile haberleşemez. Kullanabileceğiniz ürün olarak DIGITUS öneriyorum.

VATAN COMPUTER - DIGITUS - USB RS232 SERİ ÇEVİRİCİ 2.0 DA-70156 - Bağlantı Cihazları ve Çeviriciler


Öğrenci adama bu ürün biraz pahalı kaçıyor. Yapacağım proje ise VB arayüzü ile Role çektirerek uzaktan kumandalı araba kontrol etmek. Devre hazır. Devre deki pic i bile programlattım. Tek engel çevirici :).

Tavsiyeniz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst