USB Kontrol Kartı İmalatı

walkways

Üye
Katılım
22 Tem 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar
USb üzerinden kontrol edebileceğim bir io kartı almak yada yapmak istiyorum. Basitçe istediğim şey 24 bit lik bir register 'ı usb üzerinden programlamak. Out pinlerine birer transistör devresi ile 12 voltluk akım kontrol etmek istiyorum. Böylece 24 ayrı kontrol eedebildiğim 12 voltluk güç kaynağım olacak. Bunlara lambalar bağlayarak istediğim gibi yazacağım programla usb üzerinden kontrol edebilicem.
Bunu nasıl bir devre ile yapabilirim? usb io kart imal etmek kolaymıdır yoksa yurt dışından mı getirtmek lazım.
 
İşte tam buna benzer bir şey istediğim ama şöyle bir fark var. röle kullanılmış röle yerine basit transistör devresiyle 12 volt out istiyorum. röleler çok ses çıkarıyor birde güç tüketimleri fazla.
 
Arduino denen bişey var onu bilgisayar arayüzü olarak kullanmışlar belki işine yarayabilir ama konu hakkında pek bilgim yok.
 
bu arduino yu inceledim valla süper bişeye benziyor. deal extreme de 10 dolara bi sürü özellkli arduino kartlar var. iyi oldu bu gerçekten hemen bir tane sipariş ediyorum
 
10 $ olanlar shield board'dur, arduino'yu çeşitli cihazlara/sistemlere bağlamaya yararlar, ethernet shield, sensor shield gibi..
Bunlar sizin işinizi görmez, size arduino nano veya daha iyisi uno tercih edin.
 
Bir de buna bakın USB4all Çok kapsamlı bir çalışmaya benziyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst