UPS'den Yaptıgım Ahşap yakma makinem

elektrofizikci ustam, Aradan bayağı vakit geçti ama UPS trafosu ile ilgilenme zamanı geldiğini düşünüyorum, uçların tespiti hakkında bilgi verebilirmisin ? , birde sanırım yakma esnasında hiç trafoya tam güç yüklenmemişsiniz, çıkışın kısadevre olması sıkıntı yaratmıyormu hiç ? Kısadevre akımını ölçtünüzmü?

http://320volt.com/ups-trafosunu-degerlendirmek/

Dostum linki daha önce görmüşmüydün?

Belki bir faydası olur. Kolay gelsin. UPS daha parçalanmamış ise devre takibi ile uçlarını tesbit etmek daha kolay oluyor.
 
elektrofizikci ustam, Aradan bayağı vakit geçti ama UPS trafosu ile ilgilenme zamanı geldiğini düşünüyorum, uçların tespiti hakkında bilgi verebilirmisin ? , birde sanırım yakma esnasında hiç trafoya tam güç yüklenmemişsiniz, çıkışın kısadevre olması sıkıntı yaratmıyormu hiç ? Kısadevre akımını ölçtünüzmü?
http://320volt.com/ups-trafosunu-degerlendirmek/ buna göz atmanı tavsiye ederim Vacip, rekler standart değil maalesef üreticiye göre değişiyor. Trafoyu bir kutu içine alarak ve fan takarak maksimuma yakın kullanmak mümkün, termik sigorta veya başka korumalarla uzun süre kullanacağın hale getirebilirsin.
 
Ups in sadece kutusu ve trafosu duruyor, verdiğiniz linkin çok yardımı olucak, en kısa sürede trafoyu seri lamba-ölçü aleti ile ölçerek tespit edicem uçlarını. Tabiki gerekli korumaları ve soğutma elemanını da bağlayacağım , bol miktarda pc fanı var elimde :) Sizde olduğu gibi bir dimmer almam lazım elektrikçiden :)
 
Cümleten hayırlı akşamlar, trafoyu riske atmak istemediğim için resimlerini ve ölçüm sonuçlarını paylaşıyorum.

tahmin ettiğim gibi kart yoktu kutusunda sadece trafo kalmıştı,( kartını ya başka bir projede yedek parça olarak kullandım yada bi yerlere attım bulamıyorum :) )

Bu genel görünüşümüz


lLEybr.jpg


Etiketimiz

VAEL3v.jpg



Muhtelif kablolar :)
nkEgJM.jpg



Beyaz ve kahverengi kablo bir sokette, diğer kablolar bir sokette idi.
Ölçüm alabildiğim uçlar

beyaz-kahverengi = 1.5 Ohm

yeşil-kırmızı = 7.3 Ohm

ve mavi siyah = 1.8 Ohm

Bu ikili gruplar birbiri arasında kısa devre göstermedi (Buzzer konumunda ölçtüm) Ölçümlerde yer ye r~0.2 Ohm oynamalar oluyordu. Yanılmıyorsam kırmızı-mavi-sşyah kalın akü bağlantı kablolarıyla bi işimiz yok. Bu bilgiler ışığında hangi uçları kullanmalıyım :)

Not: http://forum.donanimhaber.com/m_67702375/tm.htm bu adersteki güç kaynağı ile aynı model, belki faydası olur.
 
İnce kablolar illa kendi aralarında da bağlıdır Vacip siyahı 0 kabul edersen diğerleri 200-280 arası olmalı *lambalı örenk* verilen linklere tekrar göz at, bu mantığ göre hareket et. Sonuçları paylaş kolay gelsin acele etme 10 kez ölç bir kere kes :)
 
Seri lamba uygulaması işi garantiye alır.

Seri lamba uygulamayacaksan pirimerdeki tüm sargıları seri bağlayarak direnci arttırıp geçen akımı azaltabilirsin. Bu en azından yanlış bağlama yapmadan direnci yüksek olduğu için az akım geçecek ve bi nevi trafonun yanmasını koruma altına almış olacaksınız. Tüm sargılar seri bağlandığında sekonder voltajını okuyarak olması gereken değere yaklaştığında doğru sarımı bulmuş olursunuz.

Sekonder ise 2 x 24 volt sargılı olmalı. 2 akü 24 volt eder. Salınım oluşturmak için sekonder 2 x 24 voltluk olmalıdır.
 
Denemelerde seri lamba kullanıcam, 100 watt uygun olur sanırım. Fırsatım olursa resimlemeyi düşünüyorum.
 
Güç olarak lafım yok yine de güneş gözlüğü veya lamba küresi temin et direk bakma geçici körlük yapar ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst