Ups kapasitif basiyor çözüm ???

bayram07

Üye
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba
Çalıştığım tesiste tasarruf amaclı yükü yüzde 50 Azaltik bu sefer kapasitif ceza sinirina geldi. Sistemde 2 adet online ups var bugun ups kapatip kapasitif degerlerini role üzerinden kapasitif degerinin dustugunu gordum. Bu arada varkombi 18 kullaniyoruz role hiç kademe devreye aliyo. induktif role üzerinde 0.5 gosteriyo kapasitif 15 di ups kapattim kapasitif 0.7 ye dustu.kapasitif sabitlemem için ne yapmalıyım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Peki sisteme söntreaktörünü sürücüsüz bağlamam mümkünmüdür???
 
Uygun sigorta ve kontaktör üzerinden bağla-
nabilir.Termal koruma kontağı,kontaktör dev-
resine seri girmeli.Sürücüye gerek yok.
 
Peki sisteme söntreaktörünü sürücüsüz bağlamam mümkünmüdür???
Devredeki kapasitif yük her zaman aynı miktarda devreye girip çıkıyorsa ve 3 fazda yaklaşık eşit ise sürücüye gerek olmayabilir ama devreye alınan ve çıkarılan kapasitif yükler farklı ve de düşük miktarda ise kademeli şönt reaktör her durumda çözüm sağlamayabilir. Sürücü daha kesin çözüm olur. Veya birkaç kademeli monofaze veya trifaze şönt reaktör bağlanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst