Uno'ya kodu yüklerken sorun var : avrdude ser_open() can't open device.

Teşekkür ederim, iyi uykular... :)
 
Arduino ide yi yönetici hakları ile çalıştırın !
 
@seagate Denedim ama aşağı yukarı 10 dakikadır yükleniyor diyor...
 
seri port'a tıklayınca bu mesajı verdi : "Seri port "COM4" açılamadı. (Port busy) "
 
Seri portların bir veya birden fazla uygulamanın kullandığını gösteriyor.
Yine yönetici olarak çalıştırıp com port numarasını "com145" olarak ayarlayın. Muhtemel Bluetooth veri köprüsü uygulaması alakalı portu kullanıyor. Sisteminizdeki bazı yapılandırmalar eksik ve seri port tanımlamalarınız oluşturulmamış.
Port açılamadı, port meşgul ayrı şeylerdir. Meşgul olması sizin sürekli data göndermeniz de olabilir. Sanırım arduino kartınızın USB portu yada bilgisayarınızın USB portu zarar görmüş olabilir. Veya aldığınızda zaten arduinonuz çalışmıyordu.
 
Konuyu hortlatıyorum ama iyi akşamlar :) Varolan bu sorun 3. bir pc de deneyince ilginçtir ki çalışmaya başladı (Diğer denenen 2 pc'nin usb portlarıda flash vs. takınca çalışıyor onlarda da sorun yok :) ). Arduino ile motor sürücüyü birbirinden ayırınca kod aktarıldı . Normalde kodu aktarmak için sadece arduino mu takılı olmalı ?
 
Selam RX ve TX pinleri boş olması gerekiyor. Eğer o pinler kullanımda olursa kodu aktarmakta sıkıntı çekersiniz. :) O pinler dolu olduğu için günlerce sıkıntı çektiniz sanıyorum
 
@acaroz hocamın dediği gibi haberleşme portlarını kullandığınızda uno ile pc arasında bağlantı olmaz. Arduino'nuzu test ederken en yalın halde test etmelisiniz. En basit kod olan File/Examples/Basics/Blink örneği çalıştırılır. Bu çalışıyorsa zaten arduino'nuzun pinler dışındaki kısmın sağlam olduğunu anlarsınız. Daha sonra diğer pinleri sırasıyla test etmelisiniz. Ben Dijital pinler için Led+direnç kullanarak test ediyorum. Analogları test ederkende pot. kullanıyorum.
Unoda 0. ve 1. pindir. Bu pinler boş olduğu sürece diğer pinler doluiken kullanabilirsiniz. Bu pinler hem kod aktarımında hemde bilgisayara yazdırmada kullanılır. Yani serial.begin(); şeklinde yapılan haberleşmelerde uno için yine bu portların boş olması lazım. Kısacası 0. ve 1. pinleri haberleşme anında boş bırakmalısınız. Onun dışında istediğiniz pinleri kullanabilirsiniz.
Birde serial haberleşmeli ek bir modül kullanmanız gerekirse onun içinde yeni RX ve TX pini tanımlaması yaparak bilgisayar ile olan haberleşmeyı kesmemiş olursunuz.
Ancak kafama şu takıldı. Bendeki motor shield 0. ve1. pinleri kullanmıyor. Sizdeki kullanıyorsa ; bana göre çok ciddi bir hata. (Üretim açısından) Çünkü Shieldler sürekli tak-çıkar yapmak için yapılmış yardımcı araçlar değil. Sizin kullandığınız Shield hangisi?
@acaroz Hocam hatam varsa düzeltirseniz memnun olurum..
İyi çalışmalar..
 
driver yüklü ise cihazı takın doğru portu seçin ve önemli nokta seri port ekranını açın ,klonların tamamında özellikle nanolar da bu şekilde yükleme başlıyor. Bişey değil :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst