Uniop operatör paneli ?

husso35

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Selam arkadaşlar,çalıştığım işletmedeki uniop panellerin backup larını alacağım ama takıldığım bir nokta var,konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.
-Deneme amacıyla panellerden birinin(ek-05 modeli) programını upload ettim,tug ların hepsi programda görebiliyorum fakat panel üzerindeki fonksiyon tuşlarına atanmış verileri makro editörde göremiyorum bu bilgiler nerde saklanıyor olabilir?


Saygılar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşım.designer6 programını aç.projeyi aç ve menüde view de workspace etkin yap(üzerine tıkla)sol tarafa ufak bir pencere açılacak.oradan bulabilirsin
 
cevap için teşekkürler,bendeki program 5.08 versiyonu,menüde workspace diye bi sekme yok,designer 6 olmadan bu sorunu çözemezmiyim?
 
dün akşam v5.08 i indirdim.programı açtığında üstte menüler var.oradaki menülerden büyük kırmızı renkli " F " in yanındaki "F1" e bastığında tuşlara ait dataların olduğu macro editör açılıyor.penceredeki üstteki f1,f2,f3,.........diye sıralanan butonlara bastığında eğer o butonlara atanmış bir değer varsa aşağıdaki küçük pencerede çıkar.mesela f1 e toggle buton atamış olalım.f1 e tıkladığımızda aşağıdaki pencerede toggle relay diye yazı çıkar ve bu yazıya çift tıklarsan o butona hangi marker,input ,gibi değerlerin atandığını öğrenebilirsin.umarım yardımcı olmuşumdur.kolay gelsin
 
benim sorunumda bu zaten,bahsettiğiniz macro editör menüsü,fakat fonksiyonların hiçbirinde toggle relay veya başka bi ileti görünmüyor,sadece fonksiyon tuşlarına atanmış sayfalar görünüyor
 
arkadaşlar bana omron plc yazılımmı lazım birde simens teşeşkürler
 
Arkadaşlar Designer6 programını nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Arkadaşlar uniop operatör panelinden backup alırken panel üzerinde yapılması gereken bir işlem varmı?Örnek her hanği bir tuşa basmak ...vs.Ben bağlantıyı kurup yedek alamadım.Yardımcı olabilecek var mı?
 
Arkadaşlar uniop operatör panelinden backup alırken panel üzerinde yapılması gereken bir işlem varmı?Örnek her hanği bir tuşa basmak ...vs.Ben bağlantıyı kurup yedek alamadım.Yardımcı olabilecek var mı?
tuşlu panel kullanıyorsan enter butonuna sürekli bas.bir menü çıkacak.oklar yardımıyla şu an tam hatırlayamadığım zannedersem configuration a gel enter yap.o zaman upload ve download yapabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst