Ultrasonik Seviye sensörü

madmemed

Üye
Katılım
14 Nis 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar,

ben bir santralde çalışyorum ve burada bir su havuzu var üzerinde pulsar db15 marka ultrasonik seviye sensörü var. ama bu sensör arızalndı ve yenisini almam gerekiyor. ben de pulsar almak istemiyorum çünkü başka ünitelerde pulsar sensörler var ve su dalgalanmasından cok fazla etkileniyorlar. Ama bende başka yerlerde " ENDRESS+HAUSER PROSONIC M FM " marka ultrasonik seviye sensörü var ve çok iyi çalışıyor, sorunsuz. şimdi soruma geşlecek olursam;

ben bu bozulan PULSAR dB15 seviye sensörü yerine ENDRESS+HAUSER PROSONIC M kullanamazmıyım.? yanı sonuçta 4-20 mA bilgi çıkarmıyor mu bütün sensörler.tabi bu set değerleri üst- alt seviyeleri ayarlayacam sanırım. anacak alıma su da takılıyor bu pulsarda transmitter dışarıda sensörden ayrı ancak bu hauserde içinde galiba bana yardımcı olurmusunuz ? sipariş edeyimmi?

not: ekte kataloglar var yardımınızı bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • db-user-guide-rev-3.0.rar
    415.1 KB · Görüntüleme: 89
  • prosonic m.rar
    1.6 MB · Görüntüleme: 76
  • PulsardBTransducersDatasheet.rar
    512.5 KB · Görüntüleme: 67
eğer ölçüm aralıkları aynı ise kontrol cihazına bağlandıkları zaman aynı çıkışı vereceklerdir. bu yüzden başka herhangi bir değişiklik yapmadan yerine kullanabilirsin. ancak örneğin mevcut sensör 100 metre yenisi 200 metre ölçüm aralığında ise yazılımda değişikilk gerekecektir.
 
Sensörde teach metodu ile max ve min seviyeleri scale edilebiliyorsa yazılımda değişiklik yapmaya gerek yok. Sadece yeni sensörün ölçüm mesafesi eski sensörle eşit veya büyük olsun. Eski sensörün ölçtüğü min noktası 4mA maz noktaasınıda 20mA öğretme yaparak kullanabilirisniz. ENDRESS+HAUSER bu konuda size gerekli teknik destek verecektir. Ramazan bey vardı sanırım orada.
 
ARKADAŞLAR TEŞEKKÜRLER ÇOK SAĞOLUN
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst