Ultrasonic seviye ölcer..?

3,55 noktası tankta taşma yapmıyor seviyenin bitti yer ondan yukarsı by-pas hattına geciyor anlıyacan gecmemesi lazım,birde bd cihazda 0,35 mt gözüküyor yanı full dolu seviyesinden 35cm düşük gircez dimi efe?
 
sayın teacht vediğin değerlere göre yeniden veriyorum değerleri ve evet 35 cm düşük gireceksin
empty: 6.70 m tank dibinden proba olan uzaklık...
full: 3.55 m
bd: 0.35 m (35 cm)
sd : 2.80 girebilirsin belki sd ayarını otomatik kendide aayrlıya bilir sen diğer ayarları yapınca ...ok
birde sayın teacht tank şekli ve katı sıvı olçme ayarlarını yaptın dimi onemli bir nokta da ondan eğer ayarlamadıysan olçüm yapamasssın.. değerlerin doğru olsada...
 
Ultrasonic sensorler ürettiği ses dalgasını yaklaşık 2-3 media'dan geri dönüşüm yapar,hava,sıvı ve en alttaki tabandır,fakat dalgalar havayı ihmal eder ve sıvı seviyesine göre referans alırlar,buhardan felan etkilenmezler pek.
10 metrede kullanırsan ses gidiş ve dönüş sürelerinde mesafeden dolayı hesaplamada problem yaratır,
manuelinde yer alan max seviyeye göre kullanman lazım.
 
Nikola arkadaş bahsettiğin şamandıralı sensöre benimde ihtiyacım var.Buhar jeneratöründe kullanacağım.İzmirdeki adresi bana verebilirmisin?
 
Merhaba,
konunun ilk basina gelirsek; ultrasonik seviye transmitterini buhar ve nemli ortamlarda kullanamazsin; cunku buhar ve nemden etkileniyor. ureticiye sorsan aynisini soylecektir.
arkadaslarin yukarida bahsettigi samandra sistemi uygun olabilir. ancak, Radar ile seviye olcum yapan sistemleride inceleyebilirsin (biraz pahali olabilir, yinede arastir bence)
son olarak; atik suyun icerigini bilemiyorum. ancak yougunluk sabit ise fark basinc ile de seviye olcum yapabilirsin ve ultrasonike gore ucuz bir yontemdir (tabi uygun montaj yeri varsa). alternatifler konusunda Endress+Hauser'e sorabilirsin.
katalokta 5 m diyorsa 10 m lik yerde kullanamzsin. sinyal siddeti ve sensor yapisi buna goredir.
 
Kardeş, ultrasonik seviyeler tabiki buhardan etkilenir.Ama kapalı tanklada. Havuzlarda yada üzeri açık tanklarda böyle bir sorun olmaz.Sensör yüzeyinde damlalar olacak kadar nem olursa ancak, sorun çıkarır. Montaj yeri çok önemli havuz yada tank duvarına yakın noktada olmamalı min. 40 cm. Ayrıca pek kirlenme olmaz ultrasonik darbeler genelde sensörü temizler.
 
bu cihazlardan bende kullanıyorum fakat katı zeminlerde yalnız bir konuda dikkat edilmesi gerekiyor şöyleki cihaz ile ölçüm yüzeyi tam dik açı olması gereklı yoksa eko kayıplarına neden oluyor birde cihazın en güzel özelliği maping bu sayede hatalı ölçümleri önleye biliyoruz
 
hayır kullanamazsın. benim bir cok sistemde kullandıgım vega transmitterleri öneririm bu cihazlar radarlı vehata payı neredeyse hç yok deecek kadar az. ve bu cihazlarla 50-60 mt ye kadar sorunsuz bir şekilde ölçüm yapabilirsin.
ben enson yaptıgım sistemde 200 derece sıcaklık ve yülsek basınçlı bir sistemde kullandım ve bütün santiye calışanları memnun.
 
arkadasım merhaba aynı sektordeyız aynı sıkıntı bızdede oldu ensturman kalıtelı ama akıskan ve partukullu yogunluklardan cok etkılenıyor dogru olcum yapmıyor eger process ınde cok onemlı degılse adı flator yada propla sevıye almanı tavsıye ederım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst