Trifaze Ani Su Isıtıcı

Katılım
6 Ocak 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
50
Herkese merhaba.İkinci el temin ettiğimiz trifaze su ısıtıcımızın su tesisat montajı yaptık fakat elektrik montajı kısmında muallakta kaldık.Banyoda 4 adet kablo var 2 kırmızı 1 siyah 1 mavi ısıtıcının kablo giriş kısmında sırasıyla toprak, L, L, L girişleri mevcut.Toprak olan kabloyu nasıl tespit edebilirim.Şimdiden teşekkürler.
IMG_5557.JPG
IMG_5554.JPG
IMG_5555.JPG
 
kontrol kalemi ile bakın üçünde enerji olması lazım.Kalan nötr yada topraktır.
Burası işyerimi ev mi toprak hattı varmı?Toprakla nötürü ayırt etmek sizin açınızdan zor olabilir.
 
Voltmetren varsa kolay;Voltmetrenin bir ucunu örneğin mavi kabloya diğer ucunu herhangi bir diğer kabloya değdir.Eğer voltmetre 380 v ac gösteriyorsa bu iki kablo faz uçları.Yok voltmetre 220 v ac gösterirse kablolardan biri faz diğeri nötr.Geri kalan iki kablodan birisini ve önceki ölçümden iki kablonun birini voltmetreye bağladığında ölçtüğün 220 v ac ise ilk ölçümdeki kablo nötr,yok 380 v ac ölçüyorsan ilk ölçümdeki diğer kablo nötr olacaktır.Nötr diye tespit ettiğin kabloya voltmetrenin bir ucunu bağladığında geriye kalan diğer üç kablodaki ölçümlerde 220v ac ölçmelisin.
 
Kontrol kalemi ile bakmaya çekindim açıkçası .Elimde mevcut kontrol kaleminde max 250V ibaresi var.380 V yi standart kontrol kalemi tolore edebilirmi.Bulunduğu yer. ev Bir tek banyoya bu tip ısıtıcıların montajı için bu hat çekilmiş.Sıfır bir bina topraklaması mevcut.Dediğiniz gibi bu hatta topraklama yok sadece nötr varsa,cihazın toprak kısmına nötr bağlayarak kullanmak mümkün olurmu.
 
Toprak yoksa çalışmasına çalışır fakat hayati tehlikesi var.Toprak şart.
 
Sıfır bir binada bu toprak durumu atlanabilirmi.Şayet sadece nötr varsa sırf bu hatta elektrikçi çağırıp toprağa çevirebilirmiyim.
 
Kontrol kalemi ile dokunduğunuzda zaten faz toprak arası yine 220 volttur. 380 değil. O kontrol kalemi ile kontrol edebilirsiniz.

Kontrolü faz faz arası yapılmaz zaten.

Not : Şimdi tekrar baktımfa cihazın 21 kW olduğunu görüyorum. en başta tesisatınız bu gücü çekmek için yeterli kesittemi kontrol ediniz. Bana pek bu gücü kaldıracakmış gibi görünmedi. Ayrıca sigorta panonuzdaki bu kabloların gittiği sigorta uygun güçtemi kontrol ediniz. Var olduğunu düşündüğüm kaçak akım rölesi ve sayacınızın bağlı bulunduğu sigortalarda kontrol edilmeli.

Yani bu cihaz gerçekten güçlü bir cihaz. Mutlaka uygun tesisat ile gerekli koruma ekipmanları ile bağlı düzgün bir sistemde kullanmanızı öneririm.

Eğer imkanınız var ise bu cihazı bağlamak istediğiniz sigorta panosunun ( girişteki ) resmini çekip eklermisiniz bir görelim? Kaçak akım varmı değerleri bu cihaza uygunmu vesayire.

Uygun değilse en azından bilgilendirelim yetkili kişilerce değişimini yaptırın.
 
Avometre ile mmetin'in dediği gibi ölçüm yaptım.Mavi ile diğer her kabloda 220 V gördüm.Bu durumda mavi nötr mü toprakmı dır.Bunu ayırt etme şansım varmı.
 
Avometre ile mmetin'in dediği gibi ölçüm yaptım.Mavi ile diğer her kabloda 220 V gördüm.Bu durumda mavi nötr mü toprakmı dır.Bunu ayırt etme şansım varmı.

Bu cihaz nerede çalışıyor evinizdemi yani bunu bağladığınız yer mesken mi? Güç anlaşmanız kaç kW için ? Tesisat buna uygun mu? Sayacınız buna uygun mu?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst