Transformatörün sıfır mı ikinci el mi olduğunu nasıl anlayabiliriz?

aliözen

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Herkese Merhaba;

Ben TSK da görevli elektrik mühendisiyim. Karakollardan bir tanesine 50 kva hazneli yağlı tip trafo alınmış. İhaleyi alamayan ve çomak sokmak isteyen başka bir firma tarafından da trafonun ikinci el olduğu bilgisi gelmiş bize. Tabi benden de gidip kontrol etmem sıfır mı ikinci el mi olduğunu tespit etmem isteniyor. Ne ihale yapılırken ne trafo markası belirlenirken bana danışılmadı ama TSK işte gitmek zorundayım. Trafonun markası Temaş imiş. Biraz araştırdım 5 yıldır şanlıurfada üretim yapan yeni ve kalitesini hiç bilmediğim bir firma.Yani faturada da her türlü sahtecilik yapılabilir. Gözle kontrol kalıyo bana da. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yok ben

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
En garanti yol fatura gibi görünüyor, mutlaka maliyede vs. bi kaydı vardır firmanın. trafonun seri numarasından hangi tarihte hangi firmaya satıldığı bulunabilir belki. Gözle kontrol ile anlaşılmasının çok güç olucağını düşünüyorum, bariz yıpranmalar yok ise. Tecrübeli ustalarımız yorum yaparlar inşaallah.

Sivil personelmisiniz, Asteğmen mi acaba?
 
Faturadan firma ile görüştüm sıfır gibi duruyor ama ne kadar güvenilir bilmiyorum. Firma gerçek tabi ki ama önemli olan biraz da firma güvenilirliği. Çünkü sadece doğuda satış yapan küçük bir işletme. Asteğmenim.
 
merhaba sayın vacip deniz kardeşimizin dedığı gibi en garantı öğrenebıleceğınız yer bence fabrıka trafo uzerınde serı numarası vardır o numarayla fabrıkayı arayıp bu serı numaralı ürün ne zan çıktı ne zaman satıldı kime satıldı öğrenılebılır
 
Fazla karıştırma başın belaya girer askerliğin bitmez benden söylemesi. Yeni duruyorsa yenidir
 
trafoyu yuksek gerilim hattina bagladiniz, diregin dibine bir pano koydunuz, panoyada saat bagladiniz. gittiniz tedaşa basvuru yaptiniz gelip benim elektrigimi baglayin diye. tedas sizden bazi evraklar ister,
- teminat mektubu,
- basvuru dilekcesi
- trafonun garanti belgesi
- trafonun ureticisinden alinan bir belge daha (testlerden gectigiyle alakali)
- vs vs

tedasa verilen garanti belgesinde trafo etiketi uzerinde bulunan seri numarasida olur.

bu numaradan tedasa sorgulatin derim bu trafoyla daha onceden basvuru yapilmismi diye.

bir diger aklima gelen ise trafolar kullanildikca iclerindeki yag koyulaşır. belki siz ayirt edemezsiniz ama tecrubeli bir usta yeniyle eskiyi ayirt eder.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Trafo ikinci el ise yüklenici enayi değil ya yağını değiştirir, her türlü fırlamalığı yapar. Trafo üretici firma deposunda uzun süre beklemiş de olabilir, bir sürü ihtimal var. Trafo seri no'su, faturası, irsaliye nakliye formları ile olayı çözersiniz bilgi ve evrakları bizzat fabrikaya gidip görüşerek alın.
 
niye başı başı girsinki.neyden korkuyorsunuz.vatana hizmet eden birine göz dağı vermek.ayıp ve utanmak lazım..ayrıca trafo devreye alınca çalışıyorsa sorun yok demektir.bu ülke namussuzlar tarafından itilmeye mahkum olmamalı saygılar dürüstlere
 
normal şartlarda trafonun 2.el olduğunu iddia eden şahsın bunu ispat etmesi lazım,neye göre 2.el, kanıtın nedir? gel kardeşim bize anlat, belki gerçekten 2.el,arızalı,bozuk bir trafodur.Anlat ki insanlar önlemini alsın,bu ülkenin parası boşa gitmesin,anlat ki bu ülkeye bir katkın olsun.
Ama yok sadece ihaleyi alamadığın için bunu yapıyorsan,insanlara iftira atıyorsan o zaman bu da ortaya çıkmalı ki bir yaptırım uygulanabilsin.Misal bir daha ihalelere giremesin böyle firmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,688
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst