Trafoya Sipir İlavesi

anfield

Üye
Katılım
26 Nis 2009
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
41
İyi günler herkeze. Elimde 13.8 Volt bir trafo var. Çıkışları yükte 13 Voltlara kadar geliyor. Bu trafonun sekonder kısmında biraz boşluk var. 14.4 Volt veya yakın bi değer elde etmek istiyorum. Sipir ilavesi yapsam trafo açısından ne gibi bir sakıncası olur. Trafo 50 VA. İyi çalışmalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet çok rahat sığar teşekkür ederim Bir sorum daha olacak. Elimde 400 Watt metal halide balast var. trafo tipi. Bunda da nüve arasında boşluklar var. Bunu trafo olarak kullanabilirmiyiz. Mevcut iletkenler primer görevi gördürüp sekonder ilavesi yapabilir miyim.
 
Balasttan trafo yapmak için,saçları
tersli/düzlü yerleştirmeniz gerekir.Saç-
lar kalın olduğu için,kayıplarda çok olur.
 
Son düzenleme:
Balasttan trafo yapmak için,sacları
tersli/düzlü yerleştirmeniz gerekir.Saç-
lar kalın olduğu için,kayıplarda çok olur.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Sacları tersli düzlü yerleştirmem zor olabilir. Ama deneyeceğim. Fakat sekonderi oluşturduktan sonra sacları değiştirmeden mevcut sargılar primer görevi görse 220 volt verdiğimde yanma yada kısa devre olasılığı bulunmakta mı.
 
Bu güçte bir trafoyu dağıtıp sarmaya uğraşmaktansa sıfırını sardırmak daha mantıklı olur. Giriş ve çıkış sargılarına kademeli bağlantı isterseniz gerilim sorununuzda çözülebilir.

220/15V trafo yerine

230-220-210/13-15-17 Volt gibi.

Değerleri örnek verdim, kendiniz ihtiyacınıza göre belirtirsiniz.

Ayrıca gerilim çöküyorsa sargıyla oynamak tek başına işe yaramayabilir. Daha büyük trafo seçmek gerekebilir.
 
İğne puntalamak için yapmayı düşündüğüm bi trafoydu. Sardırılabilir yada hurdadan vs alınabilir. Fakat elimdeki bu balast ile olabilir mi diye fikir almak istedim. Deneyip görmek daha mantıklı o zaman
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst