TRANSFORMADOR
Üye
Merhabalar bu konuyu sizlere de danışmak istedim. Öncelikle bu trafo şahsa ait yurtdışında Afrika ülkesinde bir trafo ve 20 dükkanı besliyor yani burada belirli bir şartname zorunluluk yok benim dükkanımdaki tesisatta sıkıntı yok TMS ,RCDler ,sigortalar, kablolar olması gereken değerlerde transfer şalteri de var sistemde jeneratör de kullanıyoruz ve servo voltaj regülatörü de var burda elektrik sıkıntılı fazlar 190 a kadar düşebiliyor topraklamayi da kendim yaptım koruma topraklamasida mevcut ama diğer kullanıcıların tesisatları sıkıntılı Kara düzen topraklama yok RCD yok kablo bağlantılari kötü izolasyon sıfır yani lafı fazla uzatmayayım diğer kullanıcılardan kaynaklı hatalardan dolayı trafonun yıldız noktasında yani nötr hattinda elektrik var bu durum haliyle benide etkiliyor yaptığım ölçümler şu şekilde fazlar Arası 380V
faz nötr arası 220V herşey normal toprak nötr arası 190V R fazi ile toprak arası 380 civari
S fazi ile toprak arası 30V. T fazi ile toprak arası 380 volt durum bu şekilde benim anladığım S fazının toprakla teması var sistemde izalasyon hatası var elektrikle uğraşan biri olarak tesisatı devamlı kontrol ederim fark edince durumu trafonun sahibine bildirdim oda teknik personelleri çağırdı 3-5 gün uğraştılar sorunu çözdüler 2-3 dükkanda sıkıntı varmış hattan ayırdılar onları sorun çözüldü ama bu sorun devamlı oluyor şimdi çözdüler 2 ay sonra yine aynı sorun bu duruma karşı nasıl bir önlem alabilirim kendi tesisatımın güvenliğini sağlamak için.buradaki insanların elektrik bilgisi hiç yok ve ciddiye almıyorlar bu sebepten ötürü çok yangın çıkıyor elektriğin şakası yok değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
faz nötr arası 220V herşey normal toprak nötr arası 190V R fazi ile toprak arası 380 civari
S fazi ile toprak arası 30V. T fazi ile toprak arası 380 volt durum bu şekilde benim anladığım S fazının toprakla teması var sistemde izalasyon hatası var elektrikle uğraşan biri olarak tesisatı devamlı kontrol ederim fark edince durumu trafonun sahibine bildirdim oda teknik personelleri çağırdı 3-5 gün uğraştılar sorunu çözdüler 2-3 dükkanda sıkıntı varmış hattan ayırdılar onları sorun çözüldü ama bu sorun devamlı oluyor şimdi çözdüler 2 ay sonra yine aynı sorun bu duruma karşı nasıl bir önlem alabilirim kendi tesisatımın güvenliğini sağlamak için.buradaki insanların elektrik bilgisi hiç yok ve ciddiye almıyorlar bu sebepten ötürü çok yangın çıkıyor elektriğin şakası yok değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum.