trafolar

roksyyyyy

Üye
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
263
Puanları
1
arkadaşlar trofoların neden çok sipirli veya neden az sipirli old hakkında bilgisi olan varsa bana söyleyebilir mi?
örneğin;primer sargısı neden az olarak vaya neden çok olarak sarılır.ya da alçaltıcı gibi yaww her şeyi işte ama ben tam anlatamıyorum kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Primer ve sekonder için istenilen gerilime göre alçaltıcı yada yükseltici olmasına göre sipir sayısı az veya çok sarılır.Transformatörde sipir sayıları gerilimlerle doğru orantılıdır.

Transformatörler, gerilimi alçaltma ve yükseltme şekline göre iki çeşittir:

Alçaltıcı Transformatörler:primer sargısına uygulanan gerilimi sekonder sargısından daha alçak bir şekilde aldığımızda bu tip transformatörlere alçaltıcı tip transformatörler denir.

Yükseltici Transformatörler: Primer sargısına uygulanan gerilimi sekonder sargısından daha yüksek bir şekilde aldığımızda bu tip transformatörlere yükseltici tip transformatörler denir.
 
Bu bilgi ile trafolarla ilgili birçok cevaba ulaşabilirsiniz. Ancak yinede kafanızda eksik kalan noktalar olursa yine yardımcı olmaya çalışalım. Bu bilgiyi okumanız sadece sorunuzun değil birçok konunun sizde aydınlanmasını sağlayacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • trafolar.rar
    175 KB · Görüntüleme: 2
Trafolarda dönüştürme katsayısı vardır U1/U2=N1/N2=I2/I1 Denklem budur gerisi senin trafoyu alçaltıcımı yoksa yükseltici mi yapmana bağlı
 
trafolarda primer yada seconder sargılarınında indüklenen emk spir sayısı ile doğru orantılıdır. cunkı
E=N*dq/dt dir. değişen manyetik akının spir sayısı ile çarpımından indüklenen gerilim bulunur. dolayısı ile ne yapmak istiyosan ona göre transformatörü sarman gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,253
Mesajlar
916,240
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst