Trafo

abcabc00

Üye
Katılım
19 Haz 2023
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
36
Şerit LED trafosu alacağım. Ultra slim ve normal trafolar arasında fark var mı? Alırken nelere dikkat etmeliyim?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn.paskomya ile aynı fikirde yım, hatta 10A . Yerine 20A. Al. Meanwell, Mervesan, Yıldırım gibi markalar kaliteli ve etiketleri gerçektir .
ustam en az 3 katı olsun diyeceğim hep bana kızıyorlar. malum bir de maddi durum var. benim mutfakta şerit led var dolap altı/ tezgah üstü aydınlatma için. 1,5-2 amper filan çekiyor. adaptör bende bol 2-3 amperlikleri yakmaktan yoruldum. en son 5 amperlik taktım bir tane unuttum gitti.
 
Piyasada bulunan LED trafolarinin büyük çoğunluğu üzerinde yazan akımı veremiyor. Ekonomik rekabet ve kontrolsüzlük, ahlaksızlık ile birleşince, sahte veya niteliksiz, trafolar, adaptörler, piller, aküler, sigortalar, şalt malzemeleri, konnektör, kablo vs. Piyasaya hakim durumdadır.
 
Burada biraz çakallık bulunuyor.
Etiket değeri 350W yazıyor mesela.
Bu şebekeden çekilen değeri, verdiği güç
değeri değil. Bu arada verim değeri de var.
0.6 dan büyükse ne ala. Çıkış değerini
basitçe hesaplarsınız:
350W x 0.6 = 210W gibi...
Tabii yukarıda yazılan markaların katalog
değerlerine bakmak gerekli.
 
Merhaba arkadaşlar, ekstra konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum. Evdeki ledlerin trafosu bozulmuş forumda genel olarak meanwell marka tavsiye edilmiş. Markayı araştırdım ama meanwell marka çok ürün çeşidi var ve hiç birisini evden çıkan trafoya benzetemedim. Meanwell marka led trafosu olarak hangi model almalıyım acaba veya tavsiye edebileceğiniz kaliteli başka marka modelde olabilir. Ayrıca trafoyu internetten alsam kendim bağlayabilir miyim? Konuya hakim birisi olmadığım için bilen arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst