TRAFO SEÇİMİ DESTEK

elkcloner

Üye
Katılım
28 Ara 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
iyi günler,
Ben elektrik elektronik mühendisi olarak bir firmada çalışıyorum yeni mezunum ve benden bir istasyona kurulacak olan 3 adet kompresöre göre trafo seçimi yapmamı istediler bu kompresörler 400kw 400kw ve 200kw olmak üzere 3 adettir bu sistem soft starter olarak çalışacak ve sırayla devreye girecektir aynı anda kalkış yapmayacaklar ancak aynı anda çalışıyor olabileceklerdir. Ancak 400kw lık kompresörlerin soft starter kalkış akımı 3555A dir.(katalogtaki bilgilere göre) şimdi benim seçeceğim trafo neye göre alınmalı benim bildiğim kadarıyla 400+400+200+istasyon gücü(60kw)=1060kw buda 1325 kVA yapar ve 1600 kVA lık trafo bunu karşılar diye düşünüyorum ancak ilk kalkış akımları benim gözümü korkutuyor sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler. İyi Çalışmalar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hesabınız doğrudur.Demeraj akımları,trafo için sorun teşkil etmez.Gönül rahatlığı ile 1600 kva seçebilirsiniz.Münferit kompanzasyonu ihmal etmeyin.Soft starter kalkış akım bilginizde yanlışlık var,daha küçük değer olmalı !Ayar parametreleri ile,akım ayarlarını düşürebilmeniz gerekli.
 
Merhabalar,
Kompresörlerin çalışme tipleri yani basınçlı havanın hedeflenilen çalışma basıncına hangi yöntem ile getirilmeye çalıştığı önemlidir. Bu bağlamda boş ta yükte şeklinde çalışma prensibine sahip kompresörler var ise çok çok fazla enerji sarfiyatı yapacaksınız demktir.
Bence olaya sadece kalkış akımı olarak bakmayınız, sürücü sistemini de düşünmelisiniz, hem soft starterin yaptığı vazifeyi yapacaktır hemde verimlilik sağlanacaktır.
Ayrıca kalkış akımları ile ilgili trafo seçimi yapılırken sadece trafo gücü önemli değildir, buna ilave olarak kısadevre empedans değeri de öenmli hale gelir, bunu unutmayalım,
Selamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst